LIFE

Voel je zelfverzekerd, ongeacht je maat

Voel je zelfverzekerd, ongeacht je maat
Het is niet altijd gemakkelijk om je zelfverzekerd te voelen in een wereld die is geobsedeerd door een 'perfect' figuur.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Maar weet je wat? Zelfverzekerdheid heeft niets te maken met je kledingmaat. Het gaat over hoe je je voelt en hoe je naar jezelf kijkt. Dus ongeacht of je een maatje meer hebt, hier zijn enkele manieren om je zelfverzekerd te voelen.

Accepteer en waardeer jezelf zoals je bent

De eerste stap naar zelfvertrouwen is zelfacceptatie. Ja, je hebt misschien een maatje meer, maar dat definieert je niet. Het is gewoon een deel van wie je bent, net zoals je oogkleur of haarkleur. Zodra je jezelf accepteert zoals je bent, zul je merken dat je je zelfverzekerder voelt.

Investeer in kleding waarin je je goed voelt

Hoe beter je je voelt in je kleding, hoe zelfverzekerder je je zult voelen. Dus stop met het kopen van kleding in de hoop dat je er op een dag in past. Koop kleding die je nu past en waar je je geweldig in voelt. En nee, dat betekent niet dat je alleen maar baggy kleding moet dragen. Je kunt stijlvolle en trendy shirts grote maten heren vinden die speciaal ontworpen zijn om je er geweldig uit te laten zien.

Vergeet het idee van ‘perfect’

Er bestaat niet zoiets als een ‘perfect’ lichaam. Het idee van perfectie is subjectief en verandert voortdurend. Dus in plaats van te proberen te voldoen aan onrealistische schoonheidsnormen, focus je op jezelf.

Maak zelfvertrouwen een gewoonte

Zelfvertrouwen komt niet van de ene op de andere dag, het is een gewoonte die je moet ontwikkelen. Begin met het vinden van één ding dat je elke dag leuk vindt aan jezelf. Het kan iets kleins zijn, zoals de manier waarop je lacht of de manier waarop je outfit er vandaag uitziet. Langzaam maar zeker, zal deze gewoonte je helpen je zelfverzekerder te voelen.

Draag wat je wilt

Vergeet regels over wat je wel of niet ‘mag’ dragen als je een maatje meer hebt. Als je je goed voelt in wat je draagt, straal je dat uit. Of het nu een strakke jeans is of een trendy herenkleding grote maten outfit, draag het met trots.

Omring jezelf met positiviteit

Het gezelschap dat je kiest, kan een grote invloed hebben op je zelfvertrouwen. Omring jezelf met mensen die je accepteren zoals je bent, en niet met degenen die je naar beneden halen.

Onthoud, zelfverzekerdheid komt van binnen. Het is niet iets dat je kunt kopen of iets dat je kunt faken. Het is iets dat je moet voelen. Dus omarm jezelf, omarm je lichaam, en voel je zelfverzekerd, ongeacht je maat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl