Gezondheid LIFE

Bescherming voor jou en je geliefden: 5 Cruciale Verzekeringen

Bescherming voor jou en je geliefden 5 Cruciale Verzekeringen
Je gezondheid is het belangrijkste bezit wat je hebt. Hoewel we liever niet nadenken over wat er gebeurt als onze gezondheid ons in de steek laat, is het toch van belang om hierbij stil te staan.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het leven kan immers onvoorspelbaar zijn. Het is erg verstandig om rekening te houden met de mogelijkheid dat je ziek kunt worden of zelfs kunt komen te overlijden, zelfs als je momenteel gezond bent. Om ervoor te zorgen dat je dierbaren financieel beschermd worden mocht je onverhoopt overlijden, is het aan te raden een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten. Zo kun je met een gerust hart je nabestaanden achterlaten, wetende dat ze financieel ondersteund zullen worden.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die een bedrag uitkeert wanneer je sterft. De uitkering gaat naar de door jou aangewezen begunstigden, zoals je partner of kinderen. Hoewel het misschien wat somber klinkt om hierover na te denken, kan het een belangrijke financiële steun zijn voor je geliefden. Het kan hen helpen om de hypotheek te betalen, daarom wordt het ook vaak aan het hypotheekbedrag gekoppeld. Daarnaast biedt een overlijdensrisicoverzekering ook een extra financieel vangnet. Het kan helpen om andere kosten te dekken die normaal gesproken door jouw inkomen worden gedragen. Denk hierbij aan dagelijkse uitgaven, kinderopvangkosten, studiekosten voor je kinderen, medische kosten, of zelfs de afbetaling van schulden. Met de wetenschap dat deze kosten gedekt kunnen worden door de uitkering van de verzekering, kunnen je nabestaanden gemoedsrust ervaren en zich richten op het verwerken van hun verlies, in plaats van zich zorgen te maken over financiële zorgen.

Aanvullende zorgverzekering

Een basiszorgverzekering dekt de noodzakelijke medische kosten, maar er zijn veel zorgvormen die hierbuiten vallen. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of bepaalde medicijnen. Een aanvullende zorgverzekering kan deze kosten dekken. Het is belangrijk om te kijken naar je persoonlijke situatie en gezondheid. Heb je bijvoorbeeld een chronische aandoening die veel fysiotherapie vereist? Dan kan een aanvullende zorgverzekering een goed idee zijn. Houd er rekening mee dat de prijs van een zorgverzekering hoger ligt als je kiest voor aanvullende dekkingen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het kan gebeuren dat je door een ziekte of een ongeval niet meer in staat bent om te werken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering keert in zo’n geval een bedrag uit, onder andere gebaseerd op de mate van arbeidsongeschiktheid. Hierdoor weet je zeker dat je financieel gezien niet in de problemen komt als je niet langer kunt werken. Deze verzekering is vooral belangrijk voor zelfstandig ondernemers. Als werknemer van een bedrijf regelt jouw werkgever dit voor je.

Reisverzekering

Als je op reis gaat, is een reisverzekering essentieel. Als je tijdens jouw r eis ziek wordt of een ongeval krijgt, kunnen de kosten voor medische zorg hoog oplopen. Een reisverzekering dekt deze kosten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over een hoge ziekenhuisrekening. Ook als je door de ziekte onverhoopt eerder terug moet naar huis, dekt een reisverzekering vaak de kosten van de terugreis. En bij een sterfgeval in het buitenland is de repatriëring van het lichaam meestal gedekt.

Uitvaartverzekering

Niemand denkt graag na over het eigen afscheid, maar het is toch niet onbelangrijk om dit te doen. Vooral om je dierbaren te ontzien van de financiële lasten. Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een begrafenis of crematie. Afhankelijk van de polis kan dit gaan om een som geld die wordt uitgekeerd of om een pakket van diensten en goederen voor de uitvaart. Je kunt soms ook al bepalen hoe jouw afscheid eruit dient te zien en je verzekert je er dan van dat alles volgens jouw wensen wordt geregeld. Een uitvaartverzekering is bovenal een liefdevol gebaar naar je naasten, een manier om voor ze te zorgen als je er zelf niet meer bent. Het is een essentiële verzekering voor die onvermijdelijke, maar vaak over het hoofd geziene kosten in ons leven.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl