Inspiratie

Volhouden na het afkicken; ga voor de fit levensstijl

Volhouden na het afkicken; ga voor de fit levensstijl
Overgaan naar een fitte en gezonde levensstijl is in veel gevallen al een enorm succes gebleken. Waarom en hoe je dit doet? Lees snel verder.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De grootste mentale uitdaging die een mens in zijn leven kan hebben is wellicht die van het afkicken van drugs. Niets kan zo heftig zijn als na jarenlang gebruik van deze middelen, weer over te gaan naar een clean leven. Niet alleen het simpelweg afblijven van de genotsmiddelen is een uitdaging, ook het vormgeven van het nieuwe leven is pittig. Vooraf een zinvolle invulling aan de dagbesteding geven vermindert de kans op een terugval ontzettend.

Eerst de detox

Om af te kicken is de eerste stap (na erkenning natuurlijk) het stoppen met de drugs zelfs. De detox van drugs kan behoorlijk pittig zijn en zal enkele weken in beslag nemen, afhankelijk van de intensiteit van de verslaving. Maar na de detox en het afnemen van de eerste ontwenningsverschijnselen komt de fase van opbouw om de hoek kijken. Mensen moeten weer sterk en weerbaar worden en hier spelen vele facetten een rol. Zowel op sociaal, emotioneel als fysiek gebied.

De fit methode

Een drugsverslaving neemt veel tijd in beslag en is eigenlijk een levensstijl te noemen. Van het scoren van dope tot het gebruik ervan, het kost veel tijd en energie. Wanneer dit wegvalt kan er een leegte ontstaan. Door over te stappen op een gezonde levensstijl waar zelf koken en volop bewegen centraal staat, kan er een nieuwe vorm van zingeving ontstaan. Het geeft een voldaan gevoel en biedt tevens een mooie tijdsinvulling. Ook zal dit het afkickproces ten goede komen, iemand knapt er letterlijk en figuurlijk door op omdat het tekort aan voedingsstoffen en weerstand weer wordt aangevuld. Dit heeft ook mentaal zijn weerslag. Mensen zullen weer vrolijker worden en wellicht een nieuwe passie vinden.

Kortom, een gezonde levensstijl vinden en daar volop energie in steken kent vele voordelen voor mensen die lange tijd verslaafd waren. Het zorgt ervoor dat ze hun lichaam, wat ze jarenlang verwaarloosd hebben, weer een boost geven qua voedingsstoffen en energie. Ook mentaal heeft het zijn effecten. Er ontstaat een daginvulling, een gevoel van voldoening en het maakt stofjes aan waar iemand simpelweg gelukkig van wordt. Dus ga van heel ongezond naar topfit met het omarmen van de fitte levensstijl en je vergroot de kans dat je daadwerkelijk het leven van een verslaafde achter je kunt laten. Succes!

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl