Wandelvakanties
MOVE

Vrouwen die sporten verkleinen kans op hartziekten

Vrouwen op middelbare leeftijd die een paar keer per week lichamelijk actief zijn hebben een kleinere kans op hartziekten, een beroerte en bloedproppen dan inactieve vrouwen. Onderzoekers van de University of Oxford komen tot die conclusie.

Vrouw die zich twee tot drie keer per week flink inspannen – met zweten en een versnelde hartslag tot gevolg – hebben een twintig procent kleinere kans dan vrouwen die minder of helemaal niet bewogen. Meer bewegen lijkt het risico niet nog verder te verlagen. Activiteiten die samenhingen met een lagere risico waren onder andere wandelen, tuinieren en fietsen.

Meer bewegen

“Inactieve middelbare vrouwen zouden moeten proberen om regelmatig te bewegen”, vertelt onderzoeker Miranda Armstrong.

“Om hart- en vaatziekten te voorkomen hebben vrouwen echter helemaal niet zo overdreven veel beweging nodig. Ons onderzoek laat zien dat heel vaak inspannen weinig toegevoegde voordelen heeft boven regelmatig inspannen.”

Onderzoek

Bij het onderzoek waren 1,1 miljoen Britse vrouwen betrokken die onderdeel uitmaakten van de Million Women Study in 1996 tot 2001. Bij de start van de studie was de gemiddelde leeftijd van de vrouwen 56 jaar.

De mate van beweging rapporteerden de vrouwen bij de start van de studie en drie jaar later. De onderzoekers keken verder naar ziekenhuisopnames en overlijden bij de deelnemers in een periode van ongeveer 9 jaar.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Circulation.

Via: Nu.nl
Door: Gezondheidsnet

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet