Gezondheid Inspiratie MOVE

Welke padel rackets zijn er? En wat zijn de verschillen?

Welke padel rackets zijn er en wat zijn de verschillen
De padel sport is aan een opmars bezig. Maar waar moet je op letten als je een racket voor deze sport wil aanschaffen? We leggen het je uit.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De padel sport is in Nederland erg populair geworden de laatste periode. Het is daarom goed om je eens te verdiepen in welke padel rackets er allemaal zijn en wat dan de verschillen zijn. Als je de sport wil beoefenen, dan wil je je eigen padelracket hebben en deze is gemaakt van kunststof (dit kan carbon zijn, maar ook grafiet of fiber). Het racketblad is meestal rond en daarin zijn flink wat gaten geboord. De reden dat dit is gedaan, is omdat je dan minder luchtweerstand hebt. Wat we nog meer kunnen vertellen, is dat een racket maximaal 45,5 x 24 cm is. Je gebruikt een racket door een koordje om je pols te doen.

Eerst oefenen dan een padel racket kiezen

Meestal ga je eerst een paar keer padel spelen zonder zelf een racket aan te schaffen, maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt wil je graag een eigen padel racket. Je hebt door het oefenen al mogen ontdekken of dat je een verdedigende of aanvallende speler bent. Voor aanvallend spel speel je vaak met links en bij een verdedigend spel met rechts. Heb je de focus meer gericht op aanvallend spel? Dan heb je meer aan een agressief racket, waarom? Omdat het macht over controle zal benadrukken.

Verschillende soorten padel rackets

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee gaat houden bij het kiezen van een racket, dit lichten we nu toe:

Je hebt bij het kiezen van een padel racket twee opties als het over het gewicht gaat, namelijk een lichtgewicht racket van ongeveer 365-375 gram of een zwaar gewicht racket tussen de 385-395 gram. Een lichtgewicht racket is de beste optie voor beginners.

Er moet ook goed gekeken worden naar de vorm van je racket:

Rond, eenvoudig te herkennen en ideaal voor beginners.

Traan/druppel, geschikt voor medium en gevorderde spelers. Het is een racket wat zorgt voor veel power.

Diamant, deze vorm is geschikt voor gevorderde spelers. Het is lastiger om de bal te raken.

Grip op je padel racket. Bij ieder padel racket wat je aanschaft krijg je greep lengten en diktes geleverd. Let er goed op dat je je overgrip regelmatig gaat veranderen. Als je veel zweet tijdens het spelen, dan verlies je snel grip.

Neem vooral de tijd om na te gaan wat jij prettig vindt liggen in de hand en wat je fijn vindt qua spelen. Op deze manier kun je je eigen padel racket kiezen en genieten van het spel.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl