Inspiratie LIFE

Let hierop als je naar een mediator op zoek gaat

Let hierop als je naar een mediator op zoek gaat
Mediators zijn in veel gebieden in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Dit is dan ook niet gek, aangezien het in veel kleinschalige conflicten enorm kan helpen om een objectieve derde bij het geval te betrekken.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Op deze manier kun je in allerlei soorten conflicten sneller tot een uitkomst komen die voor beide partijen bevredigend is. Er zijn veel verschillende soorten mediators, die zich allemaal specialiseren in een apart gebied: zo zijn er in het strafrecht mediators werkzaam, maar er is bijvoorbeeld ook een scheidingsmediator. Lees hier snel verder over de verschillende mogelijkheden! 

 

Mediators in het zakenleven 

Mediators zijn opgekomen en populair geworden in het zakenleven, aangezien daar vaak kleinschalige conflicten tussen bedrijven te vinden zijn. Het is voor deze bedrijven vaak erg duur en bovendien erg tijdrovend om de stap naar een rechter te zetten, waarbij ze bovendien het risico lopen in het ongelijk gesteld te worden en daarmee met niks terug te komen. Een mediator kan in dit soort gevallen uitkomst bieden, aangezien deze vaak een middenweg kan zoeken waar beide partijen zich in kunnen vinden en waarbij dus niemand met lege handen naar huis gaat. Bovendien is een mediator inhuren vaak significant goedkoper voor deze bedrijven. 

 

Mediators in het strafrecht 

Ook bij het strafrecht worden in de laatste jaren steeds vaker mediators ingezet. Dit lijkt in eerste instantie een beetje gek, aangezien rechters toch ook deze functie vervullen, maar in kleine zaken kan dit toch een goede oplossing zijn. Vaak is het doel hier namelijk niet tot een overeenkomst komen, maar om het slachtoffer van een kleine misdaad een betere positie geven. Zo kan een slachtoffer van een onschuldig bedoeld grapje misschien wel doodsangsten uitstaan omdat het verkeerd binnen is gekomen: in dit soort gevallen lost mediation dit probleem al snel op. 

 

Een mediator tijdens de scheiding 

Ook tijdens een echtscheiding kan het ontzettend handig zijn om een mediator zoeken. Een scheiding is namelijk een erg lastige situatie, doordat men van de ene kant enorm emotioneel en verdrietig is, maar gelijktijdig allerlei zaken moet regelen, bijvoorbeeld met betrekking tot het huis en de kinderen. In dit soort gevallen is een objectieve derde een ontzettend waardevolle toevoeging: niet alleen zorgt deze ervoor dat de verdeling van spullen eerlijk gebeurd, maar deze kan er ook nog eens voor waken dat emoties niet de overhand krijgen tijdens deze gesprekken, hetgeen erg veel kan helpen bij het verwerken hiervan. Wanneer je in een scheiding zit kan dit dus een ontzettend waardevolle toevoeging zijn, zelfs als je niet met slaande deuren uit elkaar bent gegaan. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl