Gezondheid Inspiratie

4 tips om fit te blijven in de wintermaanden

Last Updated on: 14th november 2023, 12:00 pm

De winter is zo’n periode dat sporten niet per se bovenaan je lijstje staat met favoriete activiteiten. Met het koude, grijze weer ga je veel liever op de bank liggen met een kopje thee dan door de kou naar de sportschool. Maar juist in de wintermaanden is het belangrijk om actief en gezond te blijven. Het is een periode vol met griepjes en andere kwaaltjes en door lekker te blijven bewegen, zorg je dat jij fit de winter doorkomt.

Tip #1 Een echt goede trainer is de leukste stok achter de deur

De Nederlandse winters zijn helaas niet ideaal om lekker buiten te sporten. Het is soms koud, nat en glad. Maar gelukkig zijn er genoeg overdekte alternatieven. Je kan naar de sportschool of je kunt met een trainer aan de slag. Bij Fittery wordt sporten met een trainer steeds toegankelijker gemaakt. Of je nu wilt sporten met een personal trainer of een groepsles wil volgen bij een van de vele trainers, alles kan en dit is dé stok achter de deur de je nodig hebt om gemotiveerd te blijven.

Tip #2 Maak een planning (en houd jezelf hieraan)

Dit is echt een gouden tip. Maak voor elke week een planning wanneer je gaat sporten. Door dit vooraf vast te zetten en op te schrijven hoef je hier niet over na te denken. Zo ga je op automatische piloot sporten en hoef je jezelf niet naar buiten te slepen. Geef jezelf zo min mogelijk opties om je onder de training uit te maken. Nog een goede tip: spreek af met een vriend of vriendin of plan een sessie met een trainer. Dan heb je helemaal geen excuus.

Tip #3 Stem je outfit af op het weer

De beste motivatie voor een work-out is een leuke outfit. Er bestaat geen slecht weer, enkel slechte kleding ;). Zorg dat je genoeg winterse sportkleding hebt en dan heb je al een reden om te gaan sporten. Door goede kleding aan te schaffen zorg je dat het weer geen reden is om niet te gaan sporten. Als je bijvoorbeeld graag gaat hardlopen, kies dan voor goede thermo kleding om je door de koude dagen heen te helpen.

Tip #4 Stel doelen op voor jezelf

Elk jaar stellen mensen opnieuw massaal doelen op voor hun summerbody. Dat is heel leuk, maar daar moet natuurlijk in de winter aan gewerkt worden. Door voor jezelf doelen te stellen die je in de winter wilt bereiken, kun je jezelf motiveren ook in de winter door te blijven sporten. Nog een bonustip: let ook op je voeding. De winter brengt heel veel lekkers met zich mee, maar het is bijna onmogelijk om een slecht dieet weg te trainen. Mocht dit nou lastig zijn, boek dan eens een sportles met een trainer. Een training met een personal trainer of een lesje bootcamp zorgt ervoor dat jij op het juiste pad blijft. Succes!

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl