Gezondheid

Waar fysiotherapie Almere jou bij kan helpen

Soms is bewegen niet vanzelfsprekend. Je hebt bijvoorbeeld constant rugpijn door een verkeerde houding, een blessure opgelopen met sporten of chronisch last van reuma of artrose. Fysiotherapie Almere kan dan uitkomst bieden. Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat je vrij kunt (blijven) bewegen.

Wat is fysiotherapie precies?

Veel mensen maken gebruik van fysiotherapie, maar wat is het precies? Fysiotherapie is een behandelmethode voor acute of langdurige klachten aan de spieren, gewrichten, banden en zenuwen. Door middel van verschillende behandelingen, oefeningen of het aanbrengen van bijvoorbeeld tape, zorgt de fysiotherapeut ervoor dat jouw lichaam beter functioneert en dat de pijn vermindert – of zelfs helemaal verdwijnt. Je kunt met een doorverwijzing naar de fysiotherapeut, maar je kunt ook zelf á uurtarief een fysio inschakelen.  

Wanneer ga je naar fysiotherapie Almere?

Fysiotherapeuten behandelen alle klachten die met je bewegingsapparaat te maken hebben. Zo kun je terecht voor informatie, advies en behandeling als je algemene pijnklachten hebt, een sportblessure hebt of als je een chronische aandoening hebt waarvoor medische begeleiding bij beweegzorg noodzakelijk is. Ook als je na een operatie of ongeval moet revalideren of juist vóór een operatie conditie op moet bouwen, kun je aankloppen bij fysiotherapie Almere. 

Soorten fysiotherapeuten

Er bestaan verschillende fysiotherapeuten. Algemene therapeuten bij fysiotherapie Almere verhelpen klachten bij het bewegen in de breedste zin van het woord. Zo kan de fysio helpen bij bijvoorbeeld moeite met lopen door rugklachten of bij een blessure aan de hamstring. Er zijn ook fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in een specifieke klacht of doelgroep. Dit zijn de meest bekende:

  • Bekkenfysiotherapeut: Deze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het gebied van de buik, bekken en de lage rug.

  • Sportfysiotherapeut: Zij behandelen mensen die na ziekte of een blessure weer willen bewegen en sporten.

  • Manueel therapeut: Deze therapeut is gespecialiseerd in de wervelkolom. Ze passen manuele technieken toe waarbij soms gekraakt wordt.   

Fysiotherapie Almere: de eerste afspraak

Tijdens je eerste afspraak bij fysiotherapie Almere wil de fysiotherapeut een zo compleet mogelijk beeld krijgen van je klachten. Samen gaan jullie op zoek naar de oorzaak. Dit doet hij of zij door vragen aan je te stellen en je uitgebreid te onderzoeken. Ook wil de therapeut weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen? Vervolgens stelt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan met je op. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klachten en de ernst ervan, elk lichaam reageert anders. Naast het behandelen van de klachten wordt er ook aandacht besteed aan het voorkomen ervan.  

Zo verloopt de behandeling bij fysiotherapie Almere

Een behandeling bij fysiotherapie Almere duurt een half uur tot een uur. Tijdens de afspraak krijg je advies over je klacht en hoe je daar zo goed mogelijk mee om kan gaan. Daarna ga je samen met de fysiotherapeut aan de slag in de behandelkamer of in de oefenzaal. Je doet oefeningen om de spieren soepeler en sterker te maken. Vaak wordt er gebruikgemaakt van hulpmiddelen zoals ballen, fitnessapparatuur en klimrekken. Ook krijg je oefeningen mee naar huis om zelfstandig uit te voeren. Er wordt altijd geoefend op jouw eigen niveau, je fysieke gesteldheid is dus nooit te slecht om aan therapie te beginnen. Wanneer je op tijd start met fysiotherapie, voorkom je verergering van de klachten.  

Benieuwd wat fysiotherapie voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met fysiotherapie Almere.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken