Last Updated on: 31st mei 2024, 10:31 am
Kun je eigenlijk watermeloenpitten eten? De meeste mensen halen de pitten waarschijnlijk uit de meloen, maar watermeloenpitten kunnen en moeten eigenlijk gegeten worden. Lees hier waarom dit zo is en waarom je de pitten niet moet weggooien.
Waarom je watermeloenpitten moet eten
Watermeloen hoort gewoon bij de zomer en biedt heerlijke verfrissing op een warme dag. Het enige wat soms vervelend kan zijn, is het verwijderen van de kleine pitjes. Maar hier lees je waarom je de pitjes niet hoeft te verwijderen en in plaats daarvan het vruchtvlees moet eten.
- Watermeloenpitten zijn een echte voedingsbom. Ze bevatten onder andere vitamine A, B en C, maar ook magnesium, kalium en ijzer. Als je een ijzertekort hebt, zijn watermeloenpitten een echt geheim ingrediënt.
- De zaden bevatten ook een actief ingrediënt genaamd lycopeen, dat bijvoorbeeld ook in tomaten zit. Lycopeen kan een positief effect hebben op je humeur en voorkomt hartaanvallen, reuma en beroertes.
- Je kunt de pitten gewoon samen met de watermeloen eten. Je kunt de pitjes er ook uithalen en toevoegen aan een smoothie, muesli of salade. Als je een blender hebt, kun je de zaden ook fijnmalen en het poeder aan een thee toevoegen.
- Het is belangrijk dat je de zaden niet gewoon doorslikt, maar erop kauwt. Anders blijven de belangrijke voedingsstoffen in de pit zitten en kunnen ze niet goed door je lichaam worden opgenomen. Ongekauwde watermeloenpitten kunnen ook darmontstekingen veroorzaken.
- Al met al hebben de kleine zwarte pitjes een positief effect op je botten, spieren, huid, haar, spijsvertering en stofwisseling.
Je kunt dus gerust de pitten in je watermeloen laten zitten. Het brengt natuurlijk wel een andere smaak met zich mee. Kleine kinderen houden er bijvoorbeeld helemaal niet van (ik spreek uit eigen ervaring).
Reageer