Fitness

Afvallen met een persoonlijk voedingsplan van experts

Lekker in je vel zitten, begint met goede voeding, voldoende bewegen en genoeg ontspanning. Voor velen is dat makkelijker gezegd dat gedaan. Misschien heb je wel een zittend beroep en kom je gewoon niet aan voldoende beweging toe. Of heb je gewoon aanleg om sneller aan te komen dan dat het gewicht eraf gaat. En dan heb je ook nog eens al die diëten en beweeggoeroes die je van alles vertellen, zonder dat het resultaat geeft. Geen stress; ga gewoon aan de slag met een personal trainer Tilburg en omstreken. Een personal trainer kijkt namelijk naar wat jij nodig hebt om lekker in je vel te zitten en dan komt het afvallen vanzelf.

Persoonlijk plan

Zoals de naam al zegt gaat een personal trainer persoonlijk met je aan de slag. Hij of zij kijkt naar je behoeftes en luistert naar waar jij tegenaan loopt als het gaat om gezonder leven. Vervolgens stellen jullie samen verschillende plannen op. Zo is er een bewegingsplan, waarbij je juist aan de slag gaat met bijvoorbeeld verbranding, een betere conditie of juist puur spieropbouw. En een bijpassend voedingsplan helpt om de spieren te herstellen en je stofwisseling optimaal te benutten. Doordat deze plannen helemaal op jouw persoonlijk worden afgestemd, merk je al snel resultaat en is het veel beter vol te houden.

Samen sta je sterk

Het fijne aan een personal trainer is dat deze je zal helpen te motiveren om toch die sportschoenen aan te trekken en meer te gaan bewegen. En niet alleen dat trainingsuur samen in de sportschool. Een personal trainer helpt je ook te bewegen buiten het trainen om. Het gaat hier immers om het veranderen van je levensstijl. Zo krijg je bijvoorbeeld tips hoe je meer kan staan of bewegen als je een zittend beroep hebt. Tijdens de training zal de personal trainer je vragen hoe het gaat en of je advies nodig hebt voor de dingen waar je tegenaan loopt. En uiteraard wordt het zweten geblazen, met veel plezier, tijdens de training, waarbij je eigen trainer kijkt naar het juist uitvoeren van oefeningen. Dat laatste helpt vooral om overbelasting en blessures te voorkomen.

Afvallen met persoonlijke aanpak

Afvallen, het lijkt soms een strijd met eten. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Dankzij je personal trainer wordt het leuk, uitdagend en vooral smakelijk om nieuwe gerechten te proberen die veel beter bij je passen. Vergeet niet dat eten lekker mag zijn en het vooral niet de bedoeling is dat je er een haat-liefde-verhouding mee opbouwt, want dan gaat het vaak mis. Vertel je zelf dat alles mag en je zal zien dat je dankzij je persoonlijke voedingsplan eerder een lekkere shake zal maken voor je zelf dan een glas cola pakt. Positieve motivatie helpt je namelijk om door te zetten op die momenten wanneer het lastig wordt. En dat zal je personal trainer je zeker geven.

Goede klik

Voordat je aan de slag gaat met een personal trainer nog even deze tip: zorg ervoor dat je je goed voelt bij deze persoon. Een goede klik is heel belangrijk om samen te kunnen werken. Het gaat hier immers om jou en wat jij nodig hebt om een gezond gewicht te bereiken. Het kan vooral in het begin een beetje onwennig aanvoelen om aan de slag te gaan in een sportschool. Een goede personal trainer zal je op je gemak stellen, je uitdagen en vooral een positief gevoel bij je achterlaten. Heb je die klik? Dan wordt het alleen maar beter natuurlijk. Om te kijken of je een klik hebt met een personal trainer is het aan te raden om eens een proefles te doen.

Alleen of samen

Peronal trainers kunnen 1 op 1 met je aan de slag gaan in de sportschool. Hoewel je vaak dezelfde oefeningen zal doen, zal hij of zij er toch ook voor zorgen om variatie aan te brengen. Door te variëren in oefeningen blijft de training iedere keer weer fris, uitdagend en bovendien leuk. Wil je ook graag met anderen trainen? Er zijn personal trainers die naast 1 op 1-sessies ook groepslessen geven aan kleine groepjes. Zo behoudt je de persoonlijke aandacht en kun je samen werken aan de doelen die jij wilt behalen.

Resultaat halen

Hoewel de motivatie om af te vallen en het veranderen van een leefstijl vanuit jezelf moet komen, is het juist heel fijn om te weten dat je het niet alleen hoeft te doen. Een personal trainer helpt je om resultaat te halen en vol te houden op die momenten dat jij het even niet ziet zitten. En dat allemaal op een positieve manier, want dat helpt!

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl