DE BESTE PALEO BOEKEN


Geschreven door Nico Oud

Hieronder heb ik de beste Paleo boeken met zorg voor jullie geselecteerd en opgesomd. Ik, Nico,  heb ze allemaal zelf gelezen, toegepast en beoordeeld. Daarnaast zijn dit ook de Paleo boeken die het populairst zijn onder de volgers van Gezondblog. Wil jij ook een Paleo boek aanbevelen? Stuur ons dan een email.

Hieronder vind je per Paleo boek een korte beschrijving en de prijs. Ik heb ze in volgorde van 'kwaliteit' opgesomd, dus nummer 1 heeft mijn inziens de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Paleo revolutie
1
De Paleo revolutie

Dit is hét Paleo boek van dit moment. Het is geschreven door Nederlands Paleo expert Mitchel. Dit boek geeft je van A tot Z inzicht in het Paleo principe en bevat ook recepten. Het ultieme boek voor de starter.

Dit boek is absoluut een must have als je met Paleo aan de slag wilt. Je krijgt naast veel recepten ook nog diverse gratis ebooks. Bij het premium pakket krijg je de nummer 2 van de lijst er gratis bij!

Paleo receptenboek
2
101 Paleo recepten

Mijn persoonlijke favoriet! Inmiddels maak ik bijna iedere dag wel een gerecht uit dit boek. De recepten zijn perfect voor mensen met een drukke baan die geen tijd hebben om uren in de keuken te staan.

Ook bij aanschaf van 101 Paleo recepten krijg je veel bonusmateriaal, waaronder een handige Paleo boodschappenlijst en Paleo maaltijdplanner.

Smakelijk Paleo boek
3
Smakelijk Paleo

Een fantastische set voor iedereen die wil starten met Paleo. Je krijgt niet alleen inzicht in het Paleo principe, maar ook heerlijke recepten. Het is een van de goedkopere Paleo boeken die in het Nederlands te krijgen is en toch kwalitatief hoogwaardige recepten en informatie bevat. 

Met Smakelijk Paleo krijg je absoluut waarde voor je geld!​

Hallo Paleo
4
Hallo Paleo

Een verhelderend boek over het Paleo principe met soms hilarische illustraties en grappige beeldspraak. Het boek leest lekker weg en helpt je op een laagdrempelige manier kennis te maken met Paleo.

Dit Paleo boek bevat niet alleen interessante informatie en lekkere recepten, maar is ook nog eens vermakelijk geschreven.

15 minuten Paleo
5
15 Minuten Paleo

Geen tijd om je te verdiepen in Paleo? Met dit boek leer je in 15 minuten wat Paleo is en kun je direct aan de slag met heerlijke Paleo recepten. Ook deze recepten kun je allemaal in 15 minuten bereiden.

Dit boek moet je sowieso in huis hebben als je een druk bestaan leidt. De recepten zijn namelijk allemaal binnen 15 minuten te bereiden. 

The Paleo approach
6
The Paleo approach

Een van de beste Engelstalige Paleo boeken die in Nederland te verkrijgen is. Het boek staat vol met tips en recepten, waardoor je met dit boek goed beslagen ten ijs komt. Een absolute aanrader voor de starter.

Het boek behoort internationaal tot een van de meest geliefde Paleo boeken en is dus een aanrader voor wie geen problemen heeft met Engelse boeken.

Paleo voor kinderen boek
7
Paleo voor kids

Hoe zet je iets op tafel dat je kinderen ook lekker vinden en toch gezond is? Dit boek is dé oplossing. Bij deze recepten zullen je kids hun vingers aflikken! De recepten zijn eenvoudig te bereiden.

Dit boek is absoluut een aanrader voor diegene die ook de kinderen natuurlijker wil laten eten. 

NomNom Paleo
8
Nom Nom Paleo

Nom Nom Paleo is een wereldwijde bestseller op het gebied van Paleo boeken. Op een luchtige manier wordt je meegenomen in de wereld van Paleo. De auteur weet je van het begin tot het eind te boeien.

De recepten in dit boek zijn werkelijk heerlijk! De Paleo recepten uit dit boek zijn net even wat meer voor de fijnproever ten opzichte van de rest. 

The Paleo chef
9
De Paleo chef

De Paleo chef is geschreven door de Australische chefkok Pete Evans en behoort tot de wereldwijde best sellers als het gaat om Paleo kookboeken. De recepten zijn gluten, lactose en tarwe-vrij.

Ook dit boek is internationaal erg geliefd in de Paleo community en mag daarom niet ontbreken in dit overzicht met de beste Paleo boeken.

​Totstandkoming van 'De beste Paleo boeken'

De beste Paleo boeken is tot stand gekomen op basis van zowel mijn eigen leeservaring als die van onze volgers. De boeken worden binnen de Paleo community breed gedragen. De meeste boeken hebben een natuurlijke overloop met elkaar als het gaat om de beschrijving van het Paleo principe, maar zijn uniek in de wijze van uitleggen. Daarnaast beschikken de meeste boeken over hun eigen, unieke Paleo recepten.

Het is de bedoeling om deze pagina continu up-to-date te houden, dus mocht je zelf een boek kennen dat in Nederland verkrijgbaar is… deel ‘m met onze community! Zo kunnen we ervoor zorgen dat het Paleo principe juist wordt overgedragen op de starters. Als je een starter bent en een van de ‘Beste Paleo boeken’ hebt gelezen, laat ons dan weten wat je ervan vond. Stuur je reactie naar evelina@gezondblog.nl

Wat is Paleo?

Het kan natuurlijk zijn dat je hier per ongeluk op deze pagina met de beste Paleo boeken bent gekomen en geen idee hebt van wat Paleo is. Daarom nog even kort de samenvatting van Paleo volgens Wikipedia. Op deze pagina vind je mijn ervaring met Paleo.

Paleo volgens Wikipedia

“Het paleodieet is een modern dieetplan dat ook bekendstaat als het paleolithisch dieet of het jager-verzamelaardieet. Het is gebaseerd op de veronderstelde voeding van de menselijke voorouders in het paleolithicum, een periode van 2,5 miljoen jaar tot 10.000 jaar geleden. Het moderne paleodieet bestaat vooral uit vis, vlees van dieren die zich met grassen gevoed hebben, groenten, fruit, wortels en noten. Het bevat geen granen, peulvruchten, zuivel, zout, geraffineerde suiker of verwerkte oliën. Er wordt aangenomen dat de moderne mens sinds de intrede van de landbouw genetisch nauwelijks is veranderd en dat een ideaal dieet lijkt op dat van onze voorouders die jager-verzamelaars waren.​

Het paleodieet werd in de jaren 70 gepopulariseerd door de gastro-enteroloog Walter L. Voegtlin. Sindsdien is het concept overgenomen en aangepast door verschillende auteurs en wetenschappers. Sinds het einde van de jaren 90 hebben diverse artsen en diëtisten gepleit voor de terugkeer naar een paleolithische manier van eten. Zij hebben op basis van moderne voedselproducten dieetadviezen opgesteld die de karakteristieken van het paleolithische dieet dat onze voorouders aten nabootsen.” Bron: Wikipedia​