De voordelen van een klikgebit
Gezondheid

De voordelen van een klikgebit

Is het tijd voor een (nieuw) gebit? Dan is het zeker de moeite waard om een klikgebit te overwegen.

Dit is een soort gebit die in meerdere gevallen de beste keuze is. Het is een gebit dat de beste oplossing is als er in uw mond te weinig houvast is voor een standaard prothese. Maar wat houdt een klikgebit, dat ook wel een kunstgebit op implantaten wordt genoemd, eigenlijk precies in? En hoe kan een specialist op het gebied van tandtechniek u hiermee helpen?

Wat is een klikgebit precies?

Laten we om te beginnen eens bekijken wat een klikgebit nou eigenlijk is. Een klikgebit is een type kunstgebit dat op implantaten wordt bevestigd in plaats van alleen op de tandvlees en kaakbot. Deze implantaten zijn eigenlijk een soort kleine titanium schroeven. Deze worden in het kaakbot geplaatst. Hier functioneren ze eigenlijk als een soort van kunstmatige wortels voor de tanden. De tandtechnicus die het klikgebit aanbrengt zal altijd bekijken waar de implantaten het beste geplaatst kunnen worden. Er wordt hierbij naar strategische punten in de kaak gezocht om zo een solide basis te bieden voor het klikgebit. Hierna wordt het daadwerkelijke gebit dan vastgeklikt op de implantaten. Hier worden speciale bevestigingsmiddelen voor gebruikt. Deze zorgen ervoor dat het klikgebit een stabiele en veilige pasvorm heeft.

Voordelen van klikgebit

Wanneer u in overleg met een tandtechnicus de keuze heeft gemaakt voor een klikgebit, dan brengt dit een aantal grote voordelen met zich mee. We zetten er even een aantal op een rijtje.

Extra stabiliteit: doordat het gebit op speciale implantaten is bevestigd, blijft het veel stabieler zitten dan een traditioneel kunstgebit. Het gevolg is namelijk dat het gebit nu niet Dit betekent dat het niet wiebelt of verschuift tijdens het eten of praten, wat het draagcomfort verhoogt.

Extra comfort: een klikgebit is een stuk comfortabeler dan een gewoon kunstgebit, aangezien er geen druk wordt uitgeoefend op het tandvlees en kaakbot. Er treedt hierdoor minder irritatie en pijn op. Zo voelt het een stuk prettiger aan om een dergelijk gebit te dragen.

Meer eetgemak: het is een stuk makkelijker eten met een klikgebit, aangezien dit niet verschuift als u aan het eten bent. Een traditioneel gebit kan op dit gebied nog wel eens voor ongemakken zorgen, waardoor het een stuk minder prettig is om bepaalde voedingsmiddelen te eten.

Minder problemen met de spraak: doordat een klikgebit stabiel blijft tijdens het spreken, gaat u niet lispelen of onduidelijk praten.

Een klikgebit ziet er natuurlijker uit: door de manier waarop een klikgebit wordt geplaatst in uw mond, past het een stuk beter bij de vorm van uw mond en gezicht.

Geen drukpunten op het tandvlees

Een van de grote nadelen van een traditioneel gebit is het feit dat dit is bevestigd op het kaakbot en tandvlees. Het gevolg hiervan is dat er irritaties op kunnen treden en dat het over het algemeen minder prettig zit. Maar, doordat een klikgebit anders is bevestigd, zal deze irritatie hierbij niet optreden.

Een klikgebit zit stevig in de mond

We hebben het bij de voordelen ook al even aangestipt: doordat een klikgebit zeer stevig wordt vastgemaakt, zit het ook gelijk een stuk beter in uw mond. Waar een gewoon gebit nog wel eens los kan schieten, hoeft u hier bij een klikgebit niet bang voor te zijn. Let er wel op dat het gevolg is dat een klikgebit niet zomaar door uzelf losgemaakt kan worden. Hier moet de tandtechnicus voor worden ingeschakeld.

Een klikgebit wordt vaak vergoed

Bang voor de kosten van een klikgebit? Dit is zeker niet nodig. Een klikgebit wordt namelijk vaak vergoed door de verzekering. Zo kunt u zonder problemen de keuze maken voor een aangenaam gebit dat lang mee zal gaan en geen ongemakken met zich meebrengt!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken