LIFE

Doe gezonder met een DNA onderzoek

Last Updated on: 26th februari 2022, 04:58 pm

Gezond leven wordt tegenwoordig een steeds actueler thema. We worden meer bewust van het belang van een gezond lichaam. In een samenleving waar we veel te kampen hebben met Westerse ziektes zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten ligt de focus steeds meer op preventie. Een DNA onderzoek kan helpen bij het bewust gezond leven. Een DNA onderzoek levert namelijk heel veel inzichten op over waar jouw lichaam gevoelig voor is en op welke ziektes jij een hoger risico hebt. 

Een DNA onderzoek als leef advies

Door middel van een DNA onderzoek kun je tot heel erg veel inzichten komen. Een DNA onderzoek kennen de meeste mensen alleen maar vanuit de misdaadverslaggeving wanneer een dader gepakt wordt op DNA sporen of vanwege verwantschapsonderzoek. Maar DNA is zoveel meer! Ons DNA is zo uniek en verteld niet alleen jouw achtergrond of verwantschap.

Uit het DNA kun je ook aflezen hoe jouw lichaam werkt, of het gevoelig is voor bepaalde ziektes zoals kanker, hart- en vaatziekten, welke mineralen het lichaam veel nodig heeft, welke voedselbronnen het lichaam het beste op functioneert. Eigenlijk zijn de mogelijkheden met een DNA onderzoek eindeloos.

Krijg inzicht in jouw lichaam

Door een uitgebreid DNA onderzoek te doen krijg jij inzicht in jouw lichaam, en die inzichten kunnen jou helpen om een betere keuze te maken om jouw leven gezond te gaan leven. Dat is belangrijk om een goed pad te kiezen. Gezond leven is meer dan alleen het hebben van een goed gewicht of voldoende beweging. 

Het is het totale plaatje wat ervoor zorgt dat je als mens zo gezond mogelijk leeft. Denk aan mindset, voldoende ontspanning, maar ook het eten van de juiste voeding. Iemand kan qua uiterlijk er totaal niet dik uitzien en een normaal postuur hebben maar toch de verkeerde producten eten en daardoor kampen met een hoog cholesterol of hoge bloeddruk. 

Investeren in jouw lichaam

Een DNA onderzoek is een zinvolle investering in de gezondheid van jouw lichaam. Misschien vind je het een hoop geld maar bedenk je dan wel dat jouw lichaam het allerbeste verdiend. Investeren in jouw lichaam betekent een gezonder lijf en een betere kwaliteit van leven. Je hebt maar één lichaam en die verdiend gewoond het allerbeste.

Het doen van een DNA onderzoek kan jou de goede richting op helpen zodat je beter weet en inzichten krijgt in wat jouw lichaam nodig heeft. Daarnaast is het stiekem natuurlijk ook hartstikke leuk om te weten wat je afkomst is, de migratieroute van jouw voorouders is geweest. Een DNA onderzoek is naast leerzaam ook nog eens hartstikke leuk. 

Voel je beter in een gezond lijf

Door te investeren in een DNA onderzoek en de resultaten daarvan mee te nemen in jouw dagelijkse leven, door een gezond leefpatroon aan te nemen, ga jij je fysiek en mentaal beter voelen. En dat is voor ieder mens natuurlijk heel belangrijk. De kwantiteit van jouw leven is niet het meest belangrijke, maar de kwaliteit wel. Een gezond lichaam draagt daaraan bij. Op die manier haal je het beste uit het leven.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl