LIFE

Hoe vind je een geschikte tandarts bij jou in de buurt?

Misschien ben je net verhuisd en ben je op zoek naar een nieuwe tandarts. Of je woont al jaren in dezelfde stad, maar bent benieuwd naar de verschillende tandartspraktijken bij jou in de buurt. Een goede tandarts is ontzettend belangrijk voor de gezondheid van jouw gebit. Zo wil je natuurlijk bij een tandarts terecht kunnen als je een keer een probleem hebt en wil je er samen met jouw tandarts voor zorgen dat eventuele problemen voorkomen worden. 

Doe van tevoren research

Tijdens het kiezen van een geschikte praktijk is het verstandig om van de voren wat research te doen. Stel je bent op zoek naar een tandarts Amsterdam, dan is het verstandig om wat praktijken naast elkaar te leggen en met elkaar te vergelijken. Tijdens het vergelijken is het slim om jouw wensen op een rijtje te zetten. Ga je liever naar een kleine solopraktijk of kies je liever voor een groepspraktijk? Beide praktijken brengen voordelen en nadelen met zich mee. 

Een solopraktijk

Bij een solopraktijk ben je er altijd van verzekerd dat je door dezelfde tandarts geholpen wordt. Hierdoor hoef je maar één keer een vertrouwensband op te bouwen. Het beleid wordt bij een solopraktijk simpelweg voortgezet. Bij een solopraktijk werkt vaak één tandarts met eventueel een hulp. De lijntjes bij een solopraktijk zijn altijd erg kort. Hierdoor word jij bij binnenkomst al herkent en weet je dat de tandarts goed weet wie jij bent.

Een groepspraktijk

Je kunt natuurlijk ook de voorkeur hebben voor een groepspraktijk. Bij een groepspraktijk ga je altijd naar hetzelfde adres voor jouw complete mondzorg. Het voordeel van een groepspraktijk is dat je afspraken vaak met elkaar kunt combineren. Hierdoor kun je vaak op dezelfde dag nog naar de tandarts en de mondhygiënist. Het grote voordeel hiervan is dat je maar één keer langs hoeft te komen. 

Een goede praktijk herkennen

Afhankelijk van jouw voorkeur kun je voor een solopraktijk of een groepspraktijk kiezen. Let er bij de keuze altijd op of de tandarts in de kwaliteitsregisters staan. Voor tandartsen is dat de KRT en voor mondhygiënisten is dat de KRM. Om in dit register te komen moet de tandarts punten verdienen. Deze kan de tandarts onder andere verdienen door bij- en nascholing. Op de website is vaak te vinden of de tandarts een registratie heeft of niet. Geen registratie betekent overigens niet dat het een slechte tandarts is. Sommige tandheelkundigen registreren zich namelijk bewust niet, bijvoorbeeld omdat ze het niet met de regels van de registratie eens zijn. Zo kan het zijn dat ze de kosten te hoog vinden en dat de eisen niet goed zijn. Informeer je daarom altijd goed hoe de tandarts en eventuele mondhygiënist zijn of haar vak bijhoudt. 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken