Inspiratie LIFE

Goede redenen om voor een jacuzzi te kiezen

Heerlijk ontspannen in een jacuzzi, omgeven door het warme water en een prachtig uitzicht van je eigen tuin. Wie wil dat nu niet? Een jacuzzi met warm water van rond de 40 graden heeft zeer veel gezondheidsvoordelen. Zo geeft het een oppepper aan je immuunsysteem, ontspant het je spieren en verminderd het pijnklachten. En of je nu jong of oud bent, een jacuzzi vergroot je wooncomfort maar zorg ook nog eens voor oneindig veel plezier. Het mooie is dat een jacuzzi in vele vormen en maten verkrijgbaar is zodat het in iedere tuin past.

De gezondheidsvoordelen van een jacuzzi

Dat een jacuzzi heerlijk en leuk is en voor ontspanning zorgt, is algemeen bekend. Maar een jacuzzi, ook weleens een verwarmd buitenbad of whirlpool genoemd, kent ook vele gezondheidsvoordelen. Door het verwarmde water kunnen je spieren optimaal herstellen van een fysieke inspanning en verminderd het spierpijn of gewrichtsklachten. Daarnaast versterkt de whirlpool je immuunsysteem omdat je doorgaans van een warm bad naar een koude buitentemperatuur gaat. Dit maakt het gebruik van een jacuzzi in de koude wintermaanden ook extra gezond. Bovendien kan je gebruik maken van diverse oliën die een positief gezondheidseffect hebben. Denk bijvoorbeeld aan lavendelolie voor ontspanning of sinaasappelolie voor een opfrissend gevoel. De jacuzzi kent dusdanig veel gezondheidsvoordelen dat je over de aanschaf eigenlijk niet mag twijfelen. De whirlpool verminderd dus stress en spanning wat een positief effect heeft op mensen die last hebben migraine. De klachten zullen aanzienlijk verminderen wanneer je regelmatig gebruik maakt van een whirlpool. Ook mensen met artrose of andere aandoeningen aan spieren en gewrichten hebben baat bij het gebruik van een verwarmd buitenbad.

Een jacuzzi vergroot je wooncomfort

Of je nu midden in de stad woont of op het platteland; een jacuzzi vergroot je wooncomfort. Je hebt altijd toegang tot je eigen privé wellness en in het warme water kom je heerlijk tot rust. Combineer dit warme water met heerlijke geuren en je wooncomfort wordt nog meer vergroot. Een verwarmd buitenbad is in vele soorten en maten verkrijgbaar waardoor een whirlpool in zowel kleine als grote tuinen geplaatst kan worden. Bovendien kan een verwarmd buitenbad zowel in de zomer als in de winter gebruikt worden waardoor je het gehele jaar plezier hebt van je buitenbad. Je hoeft dus niet meer op zoek naar grote saunacomplexen om tot rust te komen. Het enige dat je hoeft te doen is de whirlpool verwarmen en in het warme water te stappen. En dat in je eigen achtertuin. En of je nu in de ochtenden wilt ontspannen of juist in de avonden, de whirlpool kan je aanzetten wanneer jij maar wilt!

Ben je dus op zoek naar een methode om je wooncomfort te vergroten? Kijk dan eens naar de heerlijke verwarmde whirlpools. Deze jacuzzi’s zorgen voor ontspanning, verminderen stress en verhogen je wooncomfort het hele jaar door. Je kan er in je eentje van genieten of met het hele gezin. De jacuzzi kan je afdekken met een beschermhoes zodat je niet bang hoeft te zijn voor vallende bladeren. Dus wil je lekker ontspannen? Neem dan eens een lekker momentje voor jezelf in een heerlijke whirlpool.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl