Gevallen en een open wond Dit zijn 4 stappen om de wond te verzorgen!
LIFE

Gevallen en een open wond? Dit zijn 4 stappen om de wond te verzorgen!

Iedereen weet, een ongelukje zit in een klein hoekje en een val kan onverwachts gebeuren. 

We proberen altijd om ongelukken te voorkomen, maar soms hebben we helaas pech. Wonden kunnen in allerlei verschillende vormen voorkomen, waaronder open wonden. Het is belangrijk om een open wond goed te verzorgen om infecties te voorkomen en het genezingsproces te versnellen. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen vervelende littekens ontstaan. In dit artikel bespreken we vier stappen die je kunt volgen om een open wond op de juiste manier te verzorgen.

Reinigen van de wond

Wanneer jij of iemand anders is gevallen is het belangrijk om de wond zo goed mogelijk te reinigen. Het is belangrijk om de wond voorzichtig met lauw water af te spoelen om vuil en bacteriën te verwijderen. Je kunt eventueel ook een milde zeep gebruiken om de wond schoon te maken. Let er wel op dat je de wond niet te hard schoonmaakt, want dit kan de wond verder beschadigen en het probleem groter maken dan dat het is. 

Desinfecteren van de wond

Nadat de wond gereinigd is, is het belangrijk om de wond te desinfecteren om infecties te voorkomen. Gebruik hiervoor een desinfecterend middel zoals alcohol of jodium. Breng het desinfectiemiddel aan op een schoon gaasje en dep dit voorzichtig de wond. Probeer te vermijden dat het desinfectiemiddel direct op de wond komt, dit kan namelijk erg pijn doen en het genezingsproces kan vertragen.

Aanbrengen van wondzalf

Het aanbrengen van wondzalf kan helpen bij het genezingsproces van de open wond. Kies voor een wondzalf die geschikt is voor open wonden en die antibacteriële eigenschappen heeft. Breng een dun laagje wondzalf aan op de wond en bedek de wond vervolgens met een steriel gaasje of een pleister. Vergeet niet om de wond regelmatig opnieuw te verbinden en de wondzalf opnieuw aan te brengen.

Beste wondzalf

Er zijn veel verschillende wondzalven op de markt. Het is belangrijk om een goede zalf te vinden en in huis te hebben. De beste wondzalf kun je kopen bij de apotheek. Een goede zalf bevat povidonjodium, een stof die bekend staat om zijn desinfecterende en antibacteriële eigenschappen. Deze zalf kan helpen bij het doden van bacteriën en het voorkomen van infecties in de open wond. Breng altijd een dun laagje zalf aan op de wond en bedek deze met een steriel gaasje of een pleister voor een optimaal genezingsproces.

Controleren en verzorgen van de wond

Nadat de pijn wat minder is en de wond aan het helen is, is het belangrijk om de wond regelmatig te controleren en te verzorgen totdat deze volledig is genezen. Controleer de wond op tekenen van infectie, zoals roodheid, zwelling, warmte en pus. Als je merkt dat de het niet lijkt te genezen of als er tekenen van infectie zijn, bezoek dan even een arts. Blijf de wond regelmatig verzorgen door deze schoon te houden, wondzalf aan te brengen en de wond te verbinden met een steriel gaasje of pleister. 

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer.

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken