Inspiratie LIFE

Een stap voor stap handleiding voor het kiezen van de perfecte blokhut

Het  kiezen van de perfecte blokhut wordt een stuk eenvoudiger met deze stap voor stap handleiding. Want waar moet je op letten bij de aanschaf van een houten tuinhuis? Blokhutten voorzien jouw buitenruimte of tuin niet alleen van charme en allure, maar deze tuinhuizen zijn ook heel veelzijdig in gebruik. Bijvoorbeeld als extra opslagruimte, gastenverblijf of thuiskantoor. Natuurlijk wil je wel de juiste keuze maken bij de aanschaf. Met deze stap voor stap handleiding weet je zeker dat je kiest voor de perfecte blokhut. 

Verschillende soorten blokhutten en tuinhuizen van hout

Er zijn ontzettend veel verschillende blokhutten waaruit je kunt kiezen. Zoals een tuinhuis met veranda en openslaande deuren, met een extra bovenverdieping of geïsoleerde wanden. Dat is vooral een aanrader wanneer je de blokhut ook als gastenverblijf of kantoorruimte wilt gebruiken. Kijk op Blokhutten op de website van Pineca voor wat extra inspiratie. Hier vind je de mooiste tuinhuizen  van hout, geschikt voor diverse doeleinden. 

De juiste blokhut kiezen met behulp van een handleiding

Stap 1. Budget bepalen

Kiezen voor de perfecte blokhut doe je allereerst door je budget te bepalen. Kies je voor een goedkoop houten tuinhuisje of een kleine blokhut voor het opslaan van materialen? Of wil je liever wat meer investeren zodat je de ruimte ook kunt gebruiken als luxe gastenverblijf of thuiswerkplek? Een moderne blokhut of een blokhut woning is vaak wat duurder in aanschaf. Afhankelijk van het doel van de ruimte, betaalt deze investering zich wel sneller terug. 

Stap 2. Afmeting van de blokhut

Ook de afmeting is belangrijk om te overwegen als je een blokhut wilt kopen. Natuurlijk moet de ruimte groot genoeg zijn voor het doel dat je voor ogen hebt, maar de blokhut moet ook goed in de buitenruimte passen. Een te grote blokhut in een te kleine tuin of vice versa, geeft vaak niet de juiste verhouding in het landschap. De grootte is dus iets om over na te denken. Naast de afmeting is het ook belangrijk om na te denken over het design en de vormgeving van de blokhut van hout. Deze moet bij voorkeur wel aansluiten op het landschap. 

Stap 3. Gebruiksdoel bepalen

De perfecte blokhut kiezen doe je ook door het doel van de ruimte te bepalen. Ben je op zoek naar een tuinhuis voor het opslaan van tuingereedschap, machines of andere materiaal of wil je de blokhut ook gebruiken als atelier, slaapverblijf, werkplek of tijdelijke woning? In dat geval is wat meer comfort, zoals isolatie, een verdieping of terras, geen overbodige luxe. 

Stap 4. Isolatie ja of nee?

Isolatie is duurzaam en energiebesparend. Subsidie is er voor woningisolatie maatregelen, maar wist je dat tuinhuis isolatie ook heel veel voordelen heeft? Als je weet wat het gebruiksdoel van de blokhut is, kun je ook eenvoudiger bepalen of je kiest voor een geïsoleerde ruimte. Dit is vooral gewenst als je ook wilt verblijven, werken of slapen in het houten tuinhuis. Voor opslagruimtes van materialen is dit minder noodzakelijk.  

Welke houten blokhut voldoet aan jouw dromen en wensen?

Wil je zeker weten dat je straks gebruik kunt maken van dé perfecte blokhut? Gebruik deze stap voor stap handleiding dan als leidraad. Je bepaalt daarmee heel eenvoudig welk houten tuinhuis wel of juist niet aan jouw specifieke wensen en doeleinden kan voldoen. 

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl