Woede hartaanval
MOVE

Hersenen beschermen door hart te trainen

Het verbeteren van je cardiovasculaire uithoudingsvermogen door middel van beweging beschermt mogelijk ook tegen cognitieve beperkingen met het ouder worden.

Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd aan de University of Montreal. “Met de leeftijd verstijven de bloedvaten”, legt onderzoeker Claudine Gauthier uit. “Deze verharding begint waarschijnlijk in de aorta, maar bereikt uiteindelijk ook de hersenen. En de verharding draagt mogelijk bij aan de cognitieve veranderingen die op hetzelfde moment ontstaan.”

“Ons onderzoek liet zien dat ouderen bij wie de aorta in een betere conditie was en een grotere aerobe fitheid hadden ook beter scoorden op een cognitieve test. Behoud van elasticiteit in de bloedvaten is wellicht een van de mechanismen die verklaart waarom beweging het proces van cognitief ouder worden vertraagt”, aldus Gauthier.

Lees het volledige bericht op Nu.nl

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet