MOVE

Hersenen beschermen door hart te trainen

Last Updated on: 9th april 2016, 11:21 am

Het verbeteren van je cardiovasculaire uithoudingsvermogen door middel van beweging beschermt mogelijk ook tegen cognitieve beperkingen met het ouder worden.

Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd aan de University of Montreal. “Met de leeftijd verstijven de bloedvaten”, legt onderzoeker Claudine Gauthier uit. “Deze verharding begint waarschijnlijk in de aorta, maar bereikt uiteindelijk ook de hersenen. En de verharding draagt mogelijk bij aan de cognitieve veranderingen die op hetzelfde moment ontstaan.”

“Ons onderzoek liet zien dat ouderen bij wie de aorta in een betere conditie was en een grotere aerobe fitheid hadden ook beter scoorden op een cognitieve test. Behoud van elasticiteit in de bloedvaten is wellicht een van de mechanismen die verklaart waarom beweging het proces van cognitief ouder worden vertraagt”, aldus Gauthier.

Lees het volledige bericht op Nu.nl

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl