MOVE

Alle fitness inspiratie die je nodig hebt!

Trainingsschema

Last Updated on: 9th april 2016, 09:27 am

Ik weet nog goed dat ik voor het eerst naar een sportschool ging. Een grote gespierde vent die prima door kon als uitsmijter deed de intake. Na wat formaliteiten liepen we een rondje door de sportschool, waar ik op de proef werd gesteld. “Ga maar zitten… en probeer deze 100 KG maar eens 8x weg te drukken”… enigzins onder prestatiedruk lukte het me 5x om die gewichten weg te drukken. We herhaalde dit trucje bij nog een aantal toestellen en dat was het. Achter zijn computer draaide hij voor mij een programma in elkaar dat ik moest gaan volgen. Een A4-tje dat ik bij me droeg met daarop mijn programma.

Nu heb ik niet zo heel veel tijd meer om naar de sportschool te gaan. Ik heb een gezin, een bedrijf en een blog die allemaal tijd vragen. En waar ik natuurlijk heel veel energie uit put. De sportschool staat dan ook niet in mijn top 10 lijstje met activiteiten die ik wil doen als ik niet aan het werk ben. Maar ik wil wel graag in ‘shape’ blijven. Daarom train ik thuis… 4 keer per week… slechts 5 minuten!

Een pakketje met oefeningen

WorkoutLabsHet lastigste van thuistrainen is de inspiratie om oefeningen te bedenken. Je komt al snel uit op de geeikte oefeningen en vergeet veel spiergroepen te trainen, waardoor je lichaam niet helemaal in balans raakt. Ik was dan ook super enthousiast toen ik een paar weken geleden een artikel las over een website waar ik een oefeningen-kaartendek kon kopen en een eigen programma kon samenstellen. WorkoutLabs.com is razend populair in Amerika. Personal trainers en magazines doken er bovenop.

Ik heb inmiddels een kaartendek besteld en een kant en klaar programma besteld. De kaarten zijn er speciaal voor mannen en vrouwen

Je kunt de kaarten hier bestellen

 

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl