Gezondheid LIFE

Hoe de supplementen van Vitals de conditie van je huid kunnen verbeteren

zink tabletten vitals
Heb jij een zeer onrustige huid met veel onzuiverheden, rode plekjes en misschien zelfs eczeem?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dan is het goed om te weten dat er diverse supplementen van Vitals zijn die de conditie van je huid kunnen verbeteren. Je huid heeft namelijk bepaalde vitaminen nodig om gezond, soepel en zacht te blijven.

Door onze Westerse leefstijl zijn er helaas steeds meer mensen die vitaminetekorten hebben. Een gezonde en soepele huid is niet bepaald noodzakelijk om te overleven. Daarom kiest het lichaam er vaak voor om de beschikbare vitaminen beschikbaar te stellen aan organen en weefsels die wél belangrijk zijn om te overleven. Snap je nu waarom je huid (en haar) vaak als eerste aangeeft dat je bepaalde tekorten hebt?

Zink: ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid

Of je nu last hebt van pukkeltjes, eczeem of een droge, schrale huid, zink tabletten zijn altijd een aanrader. Zink werkt namelijk zowel ontstekingsremmend als antibacterieel, waardoor de huid veel kalmer kan worden. Zeker bij jongeren die veel last hebben van acne, kunnen zink tabletten wonderen doen. Goed om te weten: zink is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar en nagels. Het wordt niet voor niets in veel supplementen verwerkt die speciaal samengesteld zijn voor de combinatie van deze drie.

Vitamine C: werkt sterk anti-verouderend

Ook vitamine C is een echte topper voor je huid. Vitamine C is namelijk nodig om je huid jong en strak te houden. Het helpt immers bij de aanmaak van collageen, het stofje dat jouw huid letterlijk bij elkaar houdt. Het kan bovendien zonschade verminderen, het natuurlijke genezingsproces bevorderen en is daarnaast een sterke antioxidant. Dit wil zeggen dat het je lichaam beschermt tegen vrije radicalen, die je huid juist kunnen verouderen en een doffe uitstraling kunnen geven.

Probiotica: want een mooie huid begint in je darmen

Er is steeds meer bekend over de relatie tussen je darmflora en de conditie van je huid. Door bijvoorbeeld antibioticagebruik of een ongezonde leefstijl kan het zijn dat je veel minder goede bacteriën in je darmen hebt dan je zou moeten hebben. Daardoor kan een zogeheten lekkende darm ontstaan. Dit betekent dat je darmwand stofjes doorlaat die eigenlijk niet in je lichaam thuishoren. En raad eens hoe deze het lichaam weer verlaten? Juist, via de huid. Met een goed probioticasupplement, zoals de Vitals Microbiol Platinum, herstel je deze balans, waardoor je darmen de kans krijgen zich te herstellen.

In de webshop van Vitatheek.nl vind je alle bovenstaande supplementen, plus nog veel meer voedingssupplementen die kunnen bijdragen aan jouw gezondheid. En als je dan toch een bestelling plaatst, bestel je daar natuurlijk direct je favoriete natuurvoeding, haar- en lichaamsverzorging bij.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl