Last Updated on: 12th april 2023, 09:54 am
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Op het moment dat de werkomstandigheden niet veilig zijn, kun je een bedrijfsongeval meemaken. Een bedrijfsongeval kan in tal van vormen gebeuren. Je kunt als dakdekker van het dak van een woning afvallen, terwijl je als chauffeur klem komt te zitten tussen de laadklep. Dit zijn slechts twee voorbeelden van een bedrijfsongeval.
Wat is een bedrijfsongeval precies?
Er is van een bedrijfsongeval sprake als het ongeval aan twee ‘eisen’ voldoet:
- Het ongeval/ongeluk vindt plaats tijdens het uitvoeren van het werk. Dit hoeft niet altijd op bijvoorbeeld het kantoor van de werkgever te zijn, maar kan ook ter plekke bij een klant of opdrachtgever zijn. De Arbowet geeft ook nog dat om een ongeval gaat tijdens werktijd.
- Het ongeval/ongeluk leidt direct tot letsel. Er is sprake van een bedrijfsongeval als het ongeval direct tot letsel leidt. Het gaat hierbij specifiek om letsel waardoor je je werkzaamheden niet meer uit kunt voeren. Als je alleen een pleister op een wond moet doen, is er dus niet zozeer sprake van een bedrijfsongeval.
Wat te doen bij een bedrijfsongeval?
Als je een serieus bedrijfsongeval meemaakt, is het alle hens aan dek. Je hebt immers met lichamelijk letsel te maken, maar daar blijft het in veel gevallen niet bij. Een bedrijfsongeval kent vaak namelijk een lange afwikkeling.
Het is daarom zaak om na te gaan of je een letselschade advocaat in moet schakelen. Of dat je eventueel een ander soort jurist in moet schakelen. Een dergelijke specialist neemt veel werk voor je uit handen en zorgt voor de juiste afwikkeling van de zaak.
Dit betekent ook dat jij je volledig op je herstel kunt richten. Gaat je letsel gepaard met de nodige emotionele en geestelijke schade? Dan kun je smartengeld claimen na een bedrijfsongeval. Ook dit is een onderwerp waarvoor je bij voorkeur een goede specialist in moet schakelen. Een goede specialist weet als geen ander wat hierbij komt kijken.
Heb je altijd een specialist nodig?
Hoef je na het bedrijfsongeval slechts twee dagen rust te nemen? Dan valt het letsel gelukkig mee. Dit geldt in veel gevallen dan ook voor de afwikkeling van de zaak. In zo’n situatie is het niet noodzakelijk om een specialist in te schakelen. Je kunt in dit geval ook de zaak afhandelen met de verzekeraar.
Maar, heb je erger letsel? Dan kun je simpelweg niet om een specialist heen. Ga op zoek naar een goede letselschade advocaat, laat je begeleiden en laat al het werk uit je handen nemen. Je hebt hierdoor alle tijd (en energie) om je op je eigen herstel te richten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]