Gezondheid

Maak het jezelf niet zo moeilijk!

Sommige dingen doe je zonder erbij na te denken. Je zet de ene voet voor de andere en je loopt. Je laat iets vallen en je bukt om het op te rapen. Je gaat zitten en staat weer op. Maar de kans is dat er een moment komt dat het allemaal niet meer zo gemakkelijk gaat. Daar zijn dan hulpmiddelen voor te bedenken. Lopen gaat dan weer gemakkelijker met een stok of een rollator, iets oprapen gaat met een greep of je vraagt je partner of de (klein) kinderen en opstaan na het zitten gaat weer makkelijk dankzij een sta op stoel.

Zo’n sta op stoel is een aanwinst voor je huiskamer

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de bank die je hebt op klossen te zetten. Je verhoogt daarmee de zithoogte van de bank en kunt daardoor gemakkelijker gaan zitten en weer gaan staan. Je kunt er ook voor kiezen om een keukenstoel in de huiskamer te zetten en daar de avonden voor de televisie op door te brengen. Aan deze oplossingen zijn echter nadelen verbonden. Een bank op klossen zorgt er misschien wel voor dat jij gemakkelijk kunt opstaan, maar als je benen boven de vloer bungelen krijg je ongetwijfeld last van slapende benen. Daarbij nodigt een bank op klossen niet echt uit om visite te entertainen. Een keukenstoel is perfect geschikt om op te zitten als je gaat eten of om aan tafel nog even lekker na te praten, maar er lekker op zitten als je een avondje televisie wilt kijken of een mooi boek wilt lezen? Nou nee. Een sta op stoel is een comfortabele fauteuil die een extra functie heeft. De sta op stoelen van nu passen in ieder interieur en zijn echt mooi om te zien.

Waar zet je deze stoel?

Woon je alleen? Dan kun je de bank anders neerzetten en de sta op stoel pontificaal voor de tv plaatsen. Je hebt immers met niemand anders rekening te houden. Maar wat als je een gezin hebt of samenwoont met een partner? Dan zul je wat moeten schuiven en de stoel zo neer moeten zetten dat niet alleen jij de tv goed kunt zien. Een andere optie is het om te kiezen voor meerdere luxe stoelen in plaats van de bank. Hoe je de huiskamer ook inricht, het gaat er om dat jij weer lekker kunt zitten én kunt opstaan!

Waar vind je zo’n stoel?

Om een goede, mooie en comfortabele sta op stoel aan te schaffen hoef je de deur niet uit. Je kunt deze stoel online bestellen, al is dat niet écht aan te raden. Een rondje proefzitten (en opstaan) is een must. Alleen op die manier kun je precies bepalen welke stoel het best bij jou past. Bezoek daarvoor één van de 15 winkels van Velderhof en krijg van de deskundige medewerkers alle informatie die je maar nodig hebt.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl