Gezondheid

Middeltjes voor je gezondheid waar je nog niet van wist

In onze zoektocht naar een gezonde levensstijl, komen we vaak bekende remedies en supplementen tegen. Maar wat als we je vertelden dat er enkele minder bekende middeltjes zijn die aanzienlijke gezondheidsvoordelen kunnen bieden? In deze blog bespreken we een aantal van deze verrassende en effectieve middeltjes, hoe ze kunnen worden gebruikt en welke gezondheidsvoordelen ze kunnen opleveren. We zullen ook de mogelijke risico's bij elk middeltje bespreken om je goed geïnformeerd te houden.

1. Reishi – De wonderzwam

Reishi-paddenstoel, ook wel bekend als de "koning van de paddenstoelen," staat al lang bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Reishi stimuleert de immuniteit, verbeterd de slaap en verminderd stress. Ook kan het helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Deze paddenstoel kan op verschillende manieren worden gebruikt.

Je kunt een reishi-thee maken door gedroogde reishi-schijfjes te koken. Het kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van stress.

Ook kun je Reishi-supplementen nemen. Deze zijn verkrijgbaar in poeder- of capsulevorm en worden vaak gebruikt voor hun ontstekingsremmende en antioxidant-eigenschappen.

Let op, het kan zijn dat je allergisch bent voor reishi. Het is daarom belangrijk om dit eerst te testen voordat je deze paddenstoel gebruikt.

2. Koffieklysma – Reinig je lichaam

Een koffieklysma is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij gezondheidsmiddeltjes, maar het heeft zijn plaats in de alternatieve geneeskunde. Koffieklysma's worden vaak gebruikt voor het ontgiften van de lever en het bevorderen van de spijsvertering. Ze kunnen ook verlichting bieden bij migraine en chronische pijn.

Koffie klysma kits zijn overal te verkrijgen en gemakkelijk zelf thuis in te brengen. Wees wel voorzichtig, wellicht kan niet iedereen hier tegen. Overmatig gebruik kan leiden tot elektrolytische onevenwichtigheden.

3. Epsom Zout – Ontspanning voor lichaam en geest

Epsom zout, ook wel bekend als magnesiumsulfaat, heeft verschillende voordelen. Epsom zout kan helpen bij het ontspannen van spieren, verlichten van pijn en het bevorderen van een goede nachtrust. Het is ook een bron van magnesium, dat essentieel is voor vele lichaamsfuncties.

Je kunt Epsom zout gebruiken als badzout. Voeg een kopje Epsom zout toe aan je badwater voor ontspanning en verlichting van spierpijn. Je kunt ook een lekker warm kompres maken met Epsom zout om zwelling te verminderen.

Tip: Bekijk hier alle gezondheidsvoordelen van Epsom zout

Hoewel Epsom zout over het algemeen als veilig wordt beschouwd, mag je het niet inslikken en het kan soms huidirritatie veroorzaken.

4. Goudsbloem – Natuurlijke huidverzorging

Goudsbloem, ook bekend als Calendula, staat bekend om zijn helende eigenschappen voor de huid. Ook kan het helpen bij het verminderen van ontstekingen. Het is ook rijk aan antioxidanten.

Goudsbloem heeft zowel inwendige als uitwendige toepassingen: Goudsbloemzalf kan worden gebruikt voor wondgenezing, insectenbeten en huidirritaties. Goudsbloemthee kan worden gedronken voor interne ontstekingsremmende voordelen.

Mensen met een allergie voor planten uit de Asteraceae-familie moeten voorzichtig zijn met goudsbloemproducten.

5. Frequencies – Geluid voor genezing

Frequenties worden steeds populairder in de alternatieve geneeskunde voor hun potentieel genezende werking. Frequenties worden gebruikt voor stressvermindering, pijnverlichting en het bevorderen van ontspanning. Sommige mensen beweren dat specifieke frequenties kunnen bijdragen aan genezing.

6. Chaga – Het geheim van het noorden

Chaga, een schimmel die groeit op berkenbomen, wordt steeds populairder als superfood. Chaga wordt geprezen om zijn antioxiderende eigenschappen en mogelijke immuunversterkende effecten. Het kan helpen bij ontstekingsziekten en algemene gezondheid. Chaga-thee wordt gemaakt van gedroogde chaga-schijfjes en wordt vaak gedronken voor zijn gezondheidsvoordelen.

Raadpleeg een zorgverlener als je chaga wilt gebruiken, vooral als je andere medicijnen gebruikt, omdat het invloed kan hebben op de bloedstolling.

In onze zoektocht naar een gezondere levensstijl kunnen minder bekende gezondheidsmiddeltjes soms ware schatten blijken te zijn. We hebben zojuist een reis gemaakt langs enkele van deze verrassende en effectieve middelen, elk op zijn eigen unieke manier. Van de mysterieuze reishi-paddenstoel tot het ongewone koffieklysma en het eenvoudige Epsom zout, deze middelen bieden een scala aan voordelen voor de gezondheid.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl