Gezondheid

Waarom het belangrijk is om de gezondheid van jouw medewerkers te meten

Als je als werkgever medewerkers in dienst hebt, zijn deze medewerkers natuurlijk onmisbaar. Het is daarom belangrijk om aandacht te schenken aan jouw medewerkers, ook op het gebied van hun gezondheid. Waarom dit zo belangrijk is én hoe je er aandacht aan kunt schenken, zetten we hieronder voor je op een rij.

De gezondheid meten van jouw medewerkers is belangrijk

Heb jij weleens onderzocht hoe vitaal en gezond jouw medewerkers eigenlijk zijn, op zowel fysiek als mentaal vlak? De gezondheid van jouw medewerkers is namelijk erg belangrijk. Niet alleen voor de medewerker zelf, maar natuurlijk ook voor jou als bedrijf. Waarom het meten van de gezondheid van jouw medewerkers zo belangrijk is, staat hieronder voor je opgesomd.

1. Fitte en gezonde medewerkers zijn belangrijk

Het is natuurlijk grotendeels vanzelfsprekend dat fitte en gezonde medewerkers belangrijk zijn. Medewerkers die gezond zijn, voelen zich fit genoeg om aan het werk te gaan. Bovendien kunnen fitte medewerkers ook plezier uit het werk halen en ervaren zij minder stress op de werkvloer.

2. Voorkom ziekteverzuim

Als je de gezondheid van jouw medewerkers gaat meten, kom je er misschien wel achter dat een medewerker kampt met een aantal klachten of kwaaltjes. Als jullie op tijd achter deze klachten komen en naar een passende oplossing zoeken, kun je eventueel voorkomen dat deze medewerker uitvalt wegens ziekte. Op deze manier kun je dus ziekteverzuim verminderen of zelfs voorkomen.

3. Productiviteit

Zoals het eerste punt ook al omschreef, hebben fitte en gezonde medewerkers over het algemeen zin om te werken en halen ze plezier uit de werkdagen. Dit is natuurlijk erg voordelig voor jou als organisatie, want zo zorg je ervoor dat de productiviteit op de werkvloer op wordt gekrikt.

Zo breng jij de gezondheid in kaart

Naast de bovengenoemde redenen, kunnen we natuurlijk nog veel meer punten benoemen waarom het meten van de gezondheid van jouw medewerkers belangrijk is. Maar, hoe begin je eigenlijk met het meten van de gezondheid van jouw personeel? 

Je kunt hiervoor een pmo laten uitvoeren. Een pmo wordt ook wel een preventief medisch onderzoek genoemd. Tijdens zo’n onderzoek worden er verschillende tests en metingen uitgevoerd bij de medewerkers. In het onderzoek kan het dus zijn dat er gezondheidsproblemen bij de medewerker naar voren kunnen komen, waardoor jullie samen op zoek kunnen gaan naar een passende oplossing waardoor eventueel ziekteverzuim kan worden voorkomen. Een pmo is dus een must voor iedere organisatie. Meer over dit onderzoek kun je lezen op everybodyfrank.com.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl