Stress
LIFE

Niet meer stress bij mensen die intensief internetten

Mensen die veel op internet zitten en vaak hun sociale media checken, hebben niet meer stress dan gemiddeld. Dat blijkt uit een onderzoek dat donderdag is gepubliceerd.

Vrouwen die Twitter gebruiken, e-mailen en foto’s uitwisselen via apps, zijn zelfs minder gestrest dan vrouwen die dergelijke diensten niet gebruiken.

Uit het onderzoek onder achttienhonderd Amerikanen door het Amerikaanse bureau Pew Research Center blijkt wel dat het gebruik van sociale media meer stress kan opleveren, omdat de gebruikers daardoor meer weten over de problemen die anderen doormaken.

Vrouwen scoorden gemiddeld 10,5 op de schaal van waargenomen stress, die tot 30 gaat. Mannen scoorden 9,8. Bij hen was er helemaal geen verschil tussen de mannen die wel of niet sociale media, smartphones of internet gebruiken.

Bij vrouwen die dagelijks een paar keer Twitter checken, 25 mails ontvangen of verzenden en twee foto delen is het stressniveau 21 procent lager.

Bronnen:

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet