Stress
Duurzaamheid LIFE

Niet meer stress bij mensen die intensief internetten

Mensen die veel op internet zitten en vaak hun sociale media checken, hebben niet meer stress dan gemiddeld. Dat blijkt uit een onderzoek dat donderdag is gepubliceerd.

Vrouwen die Twitter gebruiken, e-mailen en foto’s uitwisselen via apps, zijn zelfs minder gestrest dan vrouwen die dergelijke diensten niet gebruiken.

Uit het onderzoek onder achttienhonderd Amerikanen door het Amerikaanse bureau Pew Research Center blijkt wel dat het gebruik van sociale media meer stress kan opleveren, omdat de gebruikers daardoor meer weten over de problemen die anderen doormaken.

Vrouwen scoorden gemiddeld 10,5 op de schaal van waargenomen stress, die tot 30 gaat. Mannen scoorden 9,8. Bij hen was er helemaal geen verschil tussen de mannen die wel of niet sociale media, smartphones of internet gebruiken.

Bij vrouwen die dagelijks een paar keer Twitter checken, 25 mails ontvangen of verzenden en twee foto delen is het stressniveau 21 procent lager.

Bronnen:

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken