Baby zonnebril
LIFE

‘Ook baby’s een zonnebril op’

De meeste ouders weten wel dat ze de huid van hun kindjes moeten beschermen tegen de zon, maar dat dat ook geldt voor de ogen is nog niet genoeg doordrongen. Dat vindt het Oogfonds. De organisatie begint daarom een campagne om ouders ervan bewust te maken dat UV-straling niet alleen voor de huid, maar ook voor de ogen schadelijk kan zijn.

Het fonds raadt ouders aan om hun kleintjes, ook baby’s, een zonnebril te laten dragen als ze in de zomer buiten komen.
”Zonder goede bescherming kan te veel zonlicht, zeker in de zomer, permanente schade aan de ogen geven. Kinderogen zijn extra kwetsbaar”, meldt het Oogfonds dinsdag.

Hoornvlies

Door te veel en te lange blootstelling aan UV-straling kan het hoornvlies beschadigd raken en wordt het risico op oogziektes groter.
”Op latere leeftijd kan dit het verschil betekenen tussen goed of slecht zien.” Hoe dichter bij de evenaar, hoe hoger de UV-straling. Niet alleen op het strand, maar ook in de bergen en de sneeuw is het belangrijk om de kinderoogjes te beschermen.

Bron: Nu.nl

Bekijk de zonnebrillen voor Baby’s bij Bol.com

9200000021823339

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet