Zeil vakantie
EAT LIFE MOVE

3 Gezonde vakanties waar je slanker van wordt en niet dikker

Je kent vast wel dat gevoel van desillusie na je vakantie. Je hebt iedere gezondheidsgrens overschreden en bent je boekje te buiten gegaan aan al dat heerlijke eten en exotische drankjes die bomvol suiker zaken. Eenmaal terug van vakantie vraag je af waarom je in hemelsnaam zo ‘los’ bent gegaan. Nu pas je ineens je kleding niet meer en je durft nog amper in de spiegel te kijken.

Maar… het kan ook anders! En zonder dat je consessies hoeft te doen aan het genot van lekker eten! Met deze tips voorkom je deze ellende en kom je wellicht zelfs slanker terug. Met deze 3 tips en een actieve vakantie kun jij slank terugkomen.

Tips om slank te blijven tijdens je vakantie

Er zijn een aantal belangrijke zaken die je moet weten. De reden voor al die kilo’s die je aankomt zijn niet perse de calorieën die je eet. Het probleem zit in de combinatie teveel calorieën eten en te weinig verbranden. Sommige topsporters eten soms wel 10.000 calorieën op een dag!! Natuurlijk snap ik dat jij je tijdens je vakantie niet de hele dag in het zweet wil werken, dus daarom heb ik een aantal tips die een minimale inspanning vragen, maar die zeer effectief zijn bij het verbranden van vet.

  • Je lichaam verbrand meer calorieën als je in het water ligt. Water koelt je lichaam snel af, waardoor je lichaam extra vet verbrand om je lichaam op temperatuur te houden. Zoek dus regelmatig het water op voor een verfrissende duik.
  • In veel landen zijn de gerechten vooral gebaseerd op vlees, vis en groente. Het is in deze landen dan ook makkelijker om koolhydraatarm te eten. Kies dus bewust wat je eet, maar neem ook gerust een toetje of cocktail.
  • Als je maar genoeg beweegt, kun je eten wat je maar wilt! Je zou dus ook kunnen kiezen voor een ‘actieve’ vakantie. Dit zorgt ervoor dat je lichaam de energie die je binnen krijgt ook daadwerkelijk verbruikt.

1. Zeilvakantie (ook voor beginners)

Zeil vakantie

Zeilvakanties zijn steeds populairder aan het worden. Logisch, want een zeilvakantie heeft de perfecte balans tussen genieten en actief zijn. De 3 tips die ik je eerder gaf zijn perfect toe te passen op een zeilvakantie. Je bent actief bezig om de boot te bedienen, je kunt regelmatig een frisse duik nemen en je zult regelmatig op idyllische plekjes BBQ’en.

De zeilvakanties zijn vaak ook te boeken als Singel reis of groepsreis. Het is dan ook de perfecte opportunity om nieuwe mensen te leren kennen. Ben je toe aan een nieuw avontuur in je leven? Dan is dit dé manier om je leven een impuls te geven. In Nederland biedt o.a. Amorgos georganiseerde zeilreizen.

2. Kajakvakantie

Kajak vakantie

Een kajakvakantie is de ideale manier om veel calorieen te verbranden. Met een uur kajakken verbrandt je ongeveer zo’n 500 kCal, terwijl je er lang niet zo uitgeput van raakt dan veel andere sporten. Sterker nog… kajakken is heel erg ontspannend. Zelf mag ik graag kajakken op de Friese meren, maar in het buitenland zijn ook fantastische kajakvakanties te vinden.

Als je via een Nederlandse maatschappij wilt boeken, adviseer ik je om je reis te boeken via SPN. Heb je zelf al een kajak en wil je in eigen land blijven? Boek dan hier een woonboot of vakantiehuis in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

3. Wandelvakantie

Wandelvakanties

Wandelvakantie zijn al jaren populair. Een goede stevige wandeling in natuur is zowel ontspannend als gezond. Bijkomend voordeel is dat je ook nog eens op mooie plekjes komt, waar je anders niet zo snel zou komen. Het voordeel van een wandelvakantie is dat je niet perse een specifieke wandelvakantie hoeft te boeken. In ieder land/regio zijn legio wandelroutes te vinden.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken