champignons ei(eren) geraspte (geiten)kaas gras roomboter knoflook peper & zout pijnboompitjes room spinazie diner vegetarisch

Ovenschotel spinazie en champignons

Last Updated on: 9th oktober 2023, 11:05 am

Ovenschotel spinazie en champignons
Stemmen: 4
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
25 min. in de oven
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
25 min. in de oven
Ovenschotel spinazie en champignons
Stemmen: 4
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
25 min. in de oven
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
25 min. in de oven
Ingrediënten
Porties: pers.
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden.
  2. Laat de spinazie snel slinken in een wok door het in gedeeltes even te roerbakken in wat roomboter, stort het daarna in een vergiet om even uit te lekken.
  3. Bak de gesneden champignons met de uitgeperste teentjes knoflook. Voeg de uitgelekte spinazie toe en breng het geheel op smaak met zout en flink wat peper.
  4. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan kort bruin.
  5. Kluts de eieren samen met het room en 75 g van de geraspte kaas.
  6. Vorm een ovenschaal in en stort hierin het spinaziemengsel.
  7. Strooi de pijnboompitjes erover en verdeel het eimengsel erover, zorg dat het ei ook goed tussen de groente komt.
  8. Strooi de rest van de kaas erover en plaats het geheel in de oven voor circa 25 minuten.
Notities

Bij dit gerecht zit ei en kaas waardoor vlees overbodig is. Heb je huisgenoten die dat maar raar vinden dan kan je er natuurlijk altijd nog een stukje vlees bij serveren. Vries de schotel in als je teveel hebt gemaakt. Je kunt er nog makkelijk later van genieten!

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

  • Beste Evelina, in het recept staan als ingrediënten room, haver, spelt of rijstroom. Ik zie dit niet terug in de bereiding. Zie ik iets over het hoofd?
    Groet,
    Anneke

    • Hallo Anneke,
      Kluts de eieren met het room staat in de omschrijving. Welke room is dan jouw keuze (gewone slagroom of haver, spelt of rijstroom) Groetjes Evelina

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl