
Porties | Prep Tijd |
1 pers. | 15 min. |
Kook Tijd |
20 min. |
|
|
![]() |
|
- 100 g basmati rijst of bloemkoolrijst, zie link onderaan
- 1 kleine broccoli in roosjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 2 el olijfolie
- 1 bosje bosui in ringetjes
- 1 stukje gember (circa 2 cm) fijngehakt
- 1/2 rode peper fijngehakt
- 1 handje cashewnoten grof gehakt
- 200 g kipfilet in stukjes
- 2 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 el sesamzaadjes
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking of bereid de bloemkoolrijst alvast voor.
- Kook de roosjes broccoli voor circa 4 minuten.
- Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak hierin de fijngesneden gember en het pepertje.
- Voeg na 1 minuut de blokjes kipfilet toe en bak dit voor 3 minuten.
- Roerbak de bosui, broccoli en paprika mee en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de soja met de honing en de noten en verwarm dit kort.
- Bak de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.
- Serveer de rijst met de groente en de sesamzaadjes en met de saus ernaast.
Wil je zoveel mogelijk koolhydraten vermijden dan kan je voor dit gerecht ook bloemkoolrijst gebruiken. Heel eenvoudig te maken en je kan meerdere porties tegelijk maken en invriezen in zakjes. Hier staat het recept
Reageer