basmati rijst bos of lente uitjes cashewnoten kipfilet knoflook sojasaus diner vleesgerecht

Rijst met kip en cashewnoten

koolhydraatarme recepten

Last Updated on: 25th april 2017, 08:10 am

koolhydraatarme recepten
Rijst met kip en cashewnoten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 pers. 10 min.
Kook Tijd
20 min.
Porties Prep Tijd
1 pers. 10 min.
Kook Tijd
20 min.
koolhydraatarme recepten
Rijst met kip en cashewnoten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 pers. 10 min.
Kook Tijd
20 min.
Porties Prep Tijd
1 pers. 10 min.
Kook Tijd
20 min.
Ingrediënten
Porties: pers.
Instructies
  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Roerbak in de olie de lente-ui en knoflook en voeg daarna de kipfilet toe.
  3. Breng op smaak met de sojasaus.
  4. Serveer de rijst met de kipfilet en strooi de cashewnoten eroverheen.
Notities

Wil je zoveel mogelijk koolhydraten vermijden dan kan je voor dit gerecht ook bloemkoolrijst gebruiken. Heel eenvoudig te maken en je kan meerdere porties tegelijk maken en invriezen in zakjes. Hier staat het recept

Serveer de rijst met een groene salade of eventueel nog wat extra roerbakgroente als je het maakt met gewone rijst.

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

7 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

  • een vraagje: in het recept bij de ingrediënten staat 100 gr basmati rijst is dat ongekookt of gekookt ….ik tel gewoonlijk 50 g onkekookte rijst per pers. 100 g ongekookt vind ik veel om dat de volume als het gekookt is verdubbeld en dat krijg ik niet op…denk ik
    groetjes viviane

    • Een gemiddelde portie is 100 gram ongekookt, maar dat is bij ieder persoon ander. Als jij toe kan met 50 gram dan is dat helemaal prima natuurlijk! Als je maar geen honger gevoel houdt na het eten.

  • Goedemorgen
    Wordt er bij het recept ook het aantal KH weer gegeven ?
    Ik moet namelijk insuline spuiten, en dus de hoeveelheid KH weten

    VR Gr Joke van Kooten

    • Hallo Joke,
      Nee dat staat er niet bij. Ik zet er bewust helemaal geen voedingswaardes bij. In mijn beleving gaan dan de mensen teveel zich richten op wat er in zit qua KH, Calorieën of vetten en dat bevordert vaak niet het gezonde eetpatroon. In jouw geval is het dan wel wat lastiger besef ik me. Ik heb wel al meerdere leden met diabetisch gehad die zeker een positief effect hadden op hun bloedsuikerspiegel maar ik weet niet of die ook insuline spoten.
      Groetjes Evelina

  • Als groente alleen bosui? Persoonlijk vind ik dat echt te weinig dus hier gaat er nog een heerlijke groentemix doorheen. Verder top gerecht met de bloemkoolrijst. Ik begrijp niet goed waarom er basmatirijst word aangegeven. Heb het idee dat dit hetzelfde effect heeft als aardappelen.

    • Hallo Jorieke,
      Bovenin staat dat je het serveert met een salade maar ik denk dat dat niet mee wordt geprint. Ik zal het even onderaan vermelden. En combineren met meer groente is natuurlijk altijd een goed plan! En als je de rijst ook nog vervangt door bloemkoolrijst dan heb je super veel groente 🙂
      Basmatirijst (vooral de volkoren variant) is net als zilvervliesrijst een goede keuze voor zo nu en dan om wat variatie aan te brengen in je eetpatroon. Basmatirijst heeft een lagere gi dan aardappelen en witte rijst wat betekend dat het je bloedsuikerspiegel minder laat schommelen.
      Groetjes Evelina

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl