
Porties | Prep Tijd |
2 pers. | 10 min. |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
10 min. | 2 uur |
|
|
![]() |
|
- 100 g basmati rijst
- 1 rode paprika kleine stukjes gesneden
- 5 cherrytomaatjes kleine stukken gesneden
- 1/2 komkommer blokjes gesneden
- 1 handje bieslook fijngesneden
- 4 zongedroogde tomaatjes klein gesneden
- 3 el citroensap
- 2 handjes verse basilicum
- 15 g pecorino kaas geraspt
- 5 el olijfolie
- 100 g pittenmix (bv pompoen en zonnebloem)
- peper & zout
- 50 g rucola sla
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Roer er een eetlepel olijfolie doorheen.
- Rooster ondertussen de pitjes kort in een droge koekenpan goudbruin en hou 25 gram apart.
- Maal de basilicum, de pecorini en de olijfolie fijn tot een eenvoudige pesto in de blender of met een staafmixer.
- Schep alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
- Laat de salade minimaal twee uur in de koelkast goed afkoelen en op smaak komen.
- Serveer de rijstsalade op wat rucola sla en strooi de apart gezette pittenmix over de salade.
Wil je zoveel mogelijk koolhydraten vermijden dan kan je voor dit gerecht ook bloemkoolrijst gebruiken. Heel eenvoudig te maken en je kan meerdere porties tegelijk maken en invriezen in zakjes. Hier staat het recept
Reageer