Rooster ondertussen de pitjes kort in een droge koekenpan goudbruin en hou 25 gram apart.
Maal de basilicum, de pecorini en de olijfolie fijn tot een eenvoudige pesto in de blender of met een staafmixer.
Schep alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
Laat de salade minimaal twee uur in de koelkast goed afkoelen en op smaak komen.
Serveer de rijstsalade op wat rucola sla en strooi de apart gezette pittenmix over de salade.
Notities
Wil je zoveel mogelijk koolhydraten vermijden dan kan je voor dit gerecht ook bloemkoolrijst gebruiken. Heel eenvoudig te maken en je kan meerdere porties tegelijk maken en invriezen in zakjes. Hier staat het recept
Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.
In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!
Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.
Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.
Reageer