MOVE

Tien redenen waarom fietsen goed is voor je gezondheid

Om gezond te blijven is het belangrijk dat we zoveel mogelijk in beweging blijven. Veel mensen kiezen ervoor om lekker te gaan rennen of naar de sportschool te gaan. Daarnaast zijn er ook mensen die er gewoon voor kiezen om thuis aan de slag te gaan met het bewegen via consoles of de computer. Een andere eenvoudige manier om meer te bewegen is om (Echt Hollands!) vaker de fiets te pakken!

Fietsen brengt naast dat het gewoon heel praktisch en milieu bewust is nog een aantal voordelen met zich mee:

  • Het is uit te voeren met anderen
  • Het is geschikt voor jong en oud
  • Het bied je vrijheid

Fietsen voor de gezondheid

Door middel van het fietsen zorg je ervoor dat je lichaam constant in beweging is. Dit zorgt er weer voor dat het bloed optimaal door het lichaam wordt gepompt. Daarnaast zorgt het fietsen er ook voor veel ongemakken worden tegengegaan. Dit komt omdat de gezonde cellen goed door het lichaam worden gepompt. Of je nu op een omafiets of op een racefiets zit, een stuk fietsen is altijd een goede keuze.

Je wordt er vrolijk van

Door het fietsen ben je in beweging. Hierdoor komen er allerlei hormonen in het lichaam aangemaakt die je vrolijk maken. Doordat je vrolijk wordt, is dit niet alleen plezierig voor jezelf, maar je kunt je vrolijkheid ook overbrengen op anderen. Daardoor zullen werkvloeren maar ook schoolklassen veel vrolijker worden. Het beïnvloedt dus de sfeer op een positieve manier.

Minder belastend dan vele andere sporten

Mensen doen aan vele soorten sporten. Maar waar ze vaak achter komen is dat het sporten vaak kan leiden tot spierpijnen of zelfs de overbelasting van de spieren. Het is een ander verhaal als je gaat fietsen. Fietsen belast de spieren veel minder dan vele andere sporten.

Minder stress

Tijdens het fietsen heb je de mogelijkheid om je hoofd vrij te maken. Je hebt een moment voor jezelf in de vrije natuur en je kunt even lekker genieten van de beweging en van het sporten. Dit zorgt ervoor dat je minder stress hebt.

Beter slapen

Fietsen is een echte sport. Je bent in beweging, je belast je spieren minder maar je wordt er wel moe van. Dit betekent dus dat je in de avond zeker lekker zult gaan slapen. Dit is natuurlijk voordelig voor je nachtrust.

Goed voor het gewicht

Door middel van het fietsen zorg je ervoor dat je in beweging bent en dat je daardoor vet verbrand. Fietsen is dus een goede manier om op gewicht te blijven dus is het aan te raden om dit vaak te doen.

Spieropbouw

Tijdens het fietsen gebruik je verschillende spieren in het lichaam. Door vaak te fietsen zorg je ervoor dat je spieren zich op een goede manier opbouwen.

Het is belangrijk dat je je lichaam fit en vitaal houdt door regelmatig te bewegen. Fietsen kan je hierbij helpen en zeker geen straf met dit mooie weer!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken