Gezondheid

Wat als een erectie krijgen niet vanzelfsprekend is?

De meeste mensen denken er niet eens over na. Het krijgen van een erectie gebeurt vanzelf. Het wordt pas een ding wanneer dit niet meer vanzelfsprekend blijkt te zijn. Wanneer de penis minder stijf wordt en het hierdoor zelfs niet lukt om geslachtsgemeenschap te hebben. Dit kan het seksleven enorm in de weg staan. Het kan zelfs gevolgen hebben voor een relatie. Om nog maar te zwijgen over de gevolgen voor het zelfvertrouwen. Veel mannen schamen zich over erectieproblemen. Toch komt het vaker voor dan je denkt.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Erectieproblemen hoeven namelijk zeker niet het einde van jouw seksleven te betekenen. Er zijn tal van oplossingen die jou hierbij kunnen ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een erectiepil. Sildenafil is een goed voorbeeld. Dit is een pil die ervoor zorgt dat er meer bloed naar de bloedvaten in de penis kan stromen en dat dit ook minder snel terugstroomt. Hierdoor krijg je makkelijker een erectie en houdt deze ook langer aan. Let op: dergelijke producten zijn wel even wat anders dan een snelle boodschap doen. Sildenafil kruidvat kopen is dan ook niet mogelijk. Deze pillen zijn niet bedoeld voor de vrije verkoop. Bovendien is het altijd belangrijk om eerst contact op te nemen met de huisarts. Er kan immers ook een onderliggende oorzaak zijn van het erectieprobleem en dan is het verstandig om deze eerst aan te pakken.

In dit artikel vertellen we over de mogelijke oorzaken en wat je kunt doen om erectieproblemen op te lossen.
 

Mogelijke oorzaken

Het is altijd eerst belangrijk om de achterliggende oorzaak van het erectieprobleem te onderzoeken. Erectieproblemen kunnen zowel door lichamelijke als psychische klachten ontstaan. Daarnaast speelt ook leeftijd een belangrijke rol. Oudere mannen hebben vaak meer moeite met het krijgen en het behouden van een erectie. Daarnaast kan ook overgewicht, diabetes en aandoeningen van de hart- en bloedvaten gevolgen hebben. Sommige medicijnen kunnen ook erectieproblemen veroorzaken.

Naast lichamelijke factoren kunnen ook psychische problemen invloed hebben op het wel of niet krijgen van een erectie. Depressie, trauma en verslavingen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat het niet lukt om een erectie te krijgen. Daarnaast kunnen sommige antidepressiva er ook voor zorgen dat dit niet lukt.
 

Hoe los je het op?

De oplossing ligt niet altijd voor de hand. Dit is geheel afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Als de oorzaak lichamelijk is, dan is het eerst belangrijk dat dit probleem wordt aangepakt. Daarom is het zeker raadzaam om eerst langs de huisarts te gaan en je problemen te bespreken. Dit is niets om je voor te schamen, want heel veel mannen maken dit mee.

Soms helpt het ook om je levensstijl aan te passen. Bijvoorbeeld door meer te gaan bewegen, gezonder te eten en overtollige kilo’s te verliezen. Ook minder roken en drinken kan hierbij helpen.

Als je geen echte oorzaak kunt vinden en het grotendeels aan de leeftijd ligt, dan kunnen erectiepillen helpen om het probleem op te lossen.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl