EAT Foodfeiten Gezondheid

Wat is het nut van Voedingssupplementen met Magnesium?

Wat is het nut van Voedingssupplementen met Magnesium
Als je een gezond leven wilt leiden is het belangrijk dat je het nut van magnesium kent. Dit essentiële mineraal is betrokken bij tal van lichaamsprocessen.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Je hebt het onder andere nodig om energiek, fit en geconcentreerd te blijven. Geen wonder dat voedingssupplementen met magnesium in trek zijn.

 

Waarom Magnesium?

Magnesium vind je overal terug in je lichaam. Het is betrokken bij botten, spieren, zenuwen, enzymen, lichaamscellen en nog veel meer. Het is een essentieel mineraal waarvan we elke dag voldoende binnen moeten krijgen, anders krijgen we last van allerlei klachten als vermoeidheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, spierkrampen, een slechte concentratie en nog veel meer. Dat wil je niet, toch?

Ja, magnesium is betrokken bij honderden lichaamsprocessen. Als je voldoende binnenkrijgt door middel van voeding of voedingssupplementen kan het je helpen gezond te voelen. Zo heeft magnesium invloed op de volgende dingen.

  • Goed functioneren van spieren
  • Aanmaak van spieren en botten
  • Stress verlagen
  • Energieniveau op peil houden
  • In balans brengen van water en mineralen in het lichaam
  • Opbouwen van lichaamseiwitten
  • Draagt bij aan een heldere geest
  • Zorgt dat jij je fit voelt

 

Magnesium uit Voeding

Natuurlijk hoef je geen voedingssupplementen met magnesium te nemen om je lichaam op volle sterkte te laten draaien. Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je meestal wel genoeg binnen. Denk aan noten, avocado’s, granen, volkoren producten, vette vis, groene bladgroenten en met name pompoenzaden. Eén handje bevat 150 mg magnesium. Voor veel mensen is het binnenkrijgen van magnesium daarom geen probleem. Maar als je eetpatroon om wat voor reden dan ook anders is, kun je wel eens te weinig magnesium tot je nemen. Je hebt als volwassen vrouw namelijk maar liefst 300 mg magnesium nodig. Mannen zelfs nog iets meer: 350 mg.

Een magnesiumtekort komt vaak voor bij mensen met een (tijdelijk) afwijkend of ongezond eetpatroon. Denk bijvoorbeeld aan zwangere vrouwen, mensen met overmatig veel stress en ook liefhebbers van fast- en junkfood kunnen snel een magnesiumtekort krijgen. Het kan ook zijn dat je meer magnesium nodig hebt dan die 300 tot 350 mg. Dat gebeurt ook als je zwanger bent of bijvoorbeeld doet aan topsport. In deze gevallen zijn magnesium supplementen aan goede oplossing.

 

Vul aan met Magnesium Supplementen

Heb je het idee dat je te weinig magnesium binnenkrijgt? Verdiep je dan eens in voedingssupplementen die rijk zijn aan magnesium. Het zal je verbazen hoeveel opties je hebt. Vind je het niet fijn op pillen of capsules vol magnesium te slikken? Dan zijn er nog zat alternatieven te vinden. Je kunt het bijvoorbeeld mixen door een glas water of kopje thee. Maar wat bij het grote publiek vaak niet bekend is, is dat magnesium kan worden opgenomen via de huid.

Dat maakt het voedingssupplement ontzettend veelzijdig. Er zijn genoeg mensen die de smaak van magnesium vies vinden en het daarom niet willen drinken of slikken. Omdat het via de huid opgenomen kan worden, kun je kiezen voor zalf of crème dat rijk is aan het mineraal. Je smeert het simpelweg op je huid en krijgt op die manier iedere dag de benodigde hoeveelheid binnen. Wil je het nog een luxer tintje geven? Wat dacht je van een magnesium voetenbad? Bij de betere gezondheidswinkels kun je tegenwoordig allerlei soorten magnesium-rijke vlokken kopen voor in het voetenbad. Zit je lekker te genieten en krijg je essentiële stoffen binnen.

 

Combineren met Lavendel, Melatonine of CBD

Naast magnesium zijn er natuurlijk tal van hormonen, kruiden en andere stoffen die je kunnen helpen een gezonder leven te leiden. Waarom zou je deze niet combineren. Tegenwoordig wordt er in de wereld van de supplementen behoorlijk geëxperimenteerd. Mocht je ook baat hebben bij bijvoorbeeld lavendel, eucalyptus, CBD, melatonine of citroengras? Dan kun je producten vinden die rijk zijn aan beide.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl