EAT Foodfeiten

3 x risotto recepten die je moet proberen!

3 x risotto recepten die je moet proberen
Risotto is misschien wel nog lekkerder dan pasta. Deze kleverige rijst in een vaak romige, kazige saus met groenten, kruiden en soms vlees of vis is een echt Italiaanse succesgerecht.

Last Updated on: 9th oktober 2023, 11:01 am

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Wat is risotto precies? En wat zijn lekkere risotto recepten? In dit artikel vertellen we het je.

 

Wat is risotto?

Naast alle heerlijke pastagerechten uit de Italiaanse keuken  kan risotto toch ook echt niet ontbreken. Risotto is niet per se makkelijk om te maken. Je moet je aandacht er goed bijhouden. Toch is het het wachten en concentreren helemaal waard! Je kunt namelijk eindeloos variëren met risotto en er bestaan honderden recepten. De een is meer zomers en de ander meer winters. Er wordt veel gebruik gemaakt van seizoensproducten met risotto, bijvoorbeeld.

 

Risotto met champignons en truffel

Een van de lekkerste comfort gerechten is risotto met champignons en truffel. Dit is zo’n smeuïge risotto die een perfecte representatie van de herfst is. En geen zorgen, truffel klinkt misschien duur, maar je kunt ook truffeltapenade gebruiken. Je kunt er ook wat truffel mayonaise aan toevoegen.

 

Risotto met garnalen

Kijk, van de herfst belanden we zo in de zomer. De risotto met garnalen is een risotto met tomaat, gebakken garnalen en chili voor een spicy touch. Deze risotto is perfect op een zomerse avond. Het is er een waar de italianen in het zuiden erg goed in zijn om te maken en je vindt dit dan ook in menig restaurant daar. Een lekker glas vermentino erbij en je zit gebakken!

 

Rode bietenrisotto met geitenkaas

Een twist op de klassieke Italiaanse risotto’s: deze heerlijke risotto met biet, geitenkaas en walnoten zijn een typisch Nederlandse combinatie, verwerkt in de Italiaanse keuken.

 

Tips voor de perfecte risotto

Zorg ervoor dat je een goede pan hebt en de goede risottorijst koopt. Verlies je focus niet en blijf vooral erg goed het recept volgen en timen. Als je deze stappen volgt, kan er echt niks misgaan!

 

 Image by atlascompany on Freepik

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl