Zoveel informatie, maar wat vinden wij ervan?

Als redacteuren van Gezondblog willen wij graag zoveel mogelijk informatie delen. Natuurlijk is niet alles wat er verteld wordt over voeding en sporten ook onze persoonlijk mening. Het is soms moeilijk om objectief te zijn maar we streven daar wel naar. Om een kijkje te geven in onze persoonlijke gedachtegang geven we hieronder onze eigen visie. En zelfs tussen twee collega’s kan daar dus ook verschil in zitten!

Ons visie op…

Diëten

Persoonlijk ben ik helemaal klaar met diëten! Ik ben wel een echte ervaringsdeskundige en weet goed waar de valkuilen zitten. En ook waarom het zo verleidelijk is om weer wat nieuws uit te proberen. Mijn ervaring is dat alles eigenlijk wel werkt! Waarom ik er dan klaar mee ben? Nou het werkt wel maar slechts tijdelijk…
Je zet jezelf voor een afgebakende periode op een streng dieet, volgt braaf alles wat je wel en niet mag eten en je valt de gewenste kilo’s af. Daarna ben je zo blij dat het afgelopen is dat je van jezelf weer alles mag eten wat toen niet mocht en voor je het weet zitten de kilo’s er weer bij, en vaak nog wat meer.

Mijn aha moment kwam na heel veel lezen over voeding, heel veel zelf ondervinden en natuurlijk mijn opleiding voor orthomoleculair voedingsdeskundige.
Ik eet nu dingen die me voeden i.p.v. vullen, dat betekend goede vetten, zo min mogelijk bewerkt eten (zoals maaltijdmixen en kant en klaar), weinig snelle koolhydraten en geen toegevoegde suikers. Daarmee geef ik mijn lichaam energie, voel ik me goed, kan ik de heerlijkste dingen koken en bakken en ben ik de nodige kilootjes kwijt geraakt.
Maar het belangrijkste voor mij is dat mijn smaak en behoefte is veranderd en ik niet het gevoel heb dat ik dingen niet van mezelf “mag”. Ik bedank vriendelijke voor een slagroompunt omdat ik het niet meer lekker vind.

Sporten

Ik ben van nature op zijn zachts gezegd geen fanatieke sporter…
Voor mijn lol ben ik ook nooit lid geweest van een teamsport of iets dergelijks. Mijn mening is dat bewegen wel belangrijk is maar dat je er ook plezier aan moet hebben, dat het iets is wat bij je past. Ik heb voor mezelf nu een vast ochtendritueel waarin ik voor 20 minuten iets aan beweging doe. Dat kan een flinke wandeling zijn, wat yoga oefeningen of misschien zelfs een rondje hardlopen. Daarnaast probeer ik wat vaker de fiets te pakken om op die manier aan mijn beweging te komen. Voor mij werkt het ook alleen als ik het structureel in mijn ochtendroutine oppak. Later op de dag komt het er niet meer van en weet ik altijd betere dingen te doen 🙂

Nico OudDiëten

Inmiddels bijna 3 jaar geleden ben ik begonnen met het bloggen over ‘gezondheid’, nadat ik zelf het roer om had gegooid. Ik liep op dat moment al ruim 7 jaar met overgewicht rond en dat moest veranderen. Gedurende mijn zoektocht kwam ik zo veel interessante weetjes tegen, dat ik besloot dat ik die kennis ook met de mensen uit mijn omgeving wilde delen.
Maar zelfs met al mijn research bleef ik kwakkelen met mijn gewicht… ik probeerde verschillende diëten en lifestyle patronen, maar ondanks dat ze allemaal wel wat voor me deden, was het resultaat nog niet zoals ik het wilde hebben. Ik vond, eerlijk gezegd, sommige opofferingen zo groot en zwaar, dat ik me niet kon voorstellen dat dit was wat ik moest doen om slank te worden/blijven.

Tot het moment kwam ik bijna op het punt dat ik het allemaal wilde opgeven. Gewoon stoppen met die f–king diëten. Ik besloot dat ik anders moest gaan denken Ik dacht aan hoe iedereen probeerde af te slanken? Precies; met een dieet! Ik besloot het tegenovergestelde te doen… niet meer diëten. Het bleek de gouden formule te zijn! Gewoon stoppen met diëten. Gezonde keuzes maken en niet meer mezelf dingen ontnemen heeft mij super gedaan! Ik voel me sindsdien super en nog nooit ben ik zo slank, gezond en fit geweest.

Sporten

Ik vind het heerlijk om hard te lopen. Gewoon even een half uurtje rennen of even lekker thuis trainen met mijn fitness elastieken en kettlebell. Maar je vindt mij niet snel uren lang in een sportschool. Ik train voor de ontspanning en om fit te blijven, maar streef geen grootse doelen na.

En sinds ik twee keer in de week hardloop, kan ik ook wat relaxter omgaan met mijn dieet. Als je mijn blogs al wat langer volgt, weet je dat ik ook een levensgenieter ben. Doorgaans probeer ik zo natuurlijk en gezond mogelijk te eten, maar af en toe geniet ik ook van iets lekkers. Het sporten zorgt er dan bij mij voor dat alles in evenwicht blijft.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken