10 gezonde snacks om de hele dag achter je bureau te blijven zitten
EAT Gezin Gezondheid Werk

10 gezonde snacks om de hele dag achter je bureau te blijven zitten!

Thuis of op kantoor werken kan het moeilijk maken om de hele dag energie te houden. Als je ooit het gevoel hebt gehad dat je midden op de dag een opkikker nodig hebt, dan ben je niet de enige!

Gelukkig zijn er genoeg gezonde snacks die je lichaam de oppepper kunnen geven die het nodig heeft om de hele dag scherp en geconcentreerd te blijven. Hier zijn 10 van onze favoriete gezonde snacks waarmee je productief blijft en je geweldig voelt.

#1 Fruit & groenten

Het eten van fruit en groenten is een van de beste manieren om op natuurlijke wijze energie te krijgen. Niet alleen voorzien ze je lichaam van essentiële vitaminen en mineralen, maar ze bevatten ook natuurlijke suikers die je een snelle energiestoot kunnen geven. Enkele goede ideeën voor gezonde kantoor snacks zijn appels, bananen, sinaasappels, wortels, komkommers, selderijstelen en paprika’s.

#2 Trailmix

Trail mix is een geweldige snack omdat het zowel koolhydraten als eiwitten combineert in een smakelijke traktatie. De combinatie van noten, gedroogd fruit, granen en chocolade chips geeft je niet alleen energie, maar helpt je ook vol te blijven tot de volgende maaltijd.

#3 Proteïne snacks

Proteïne snacks zijn een andere gemakkelijke manier om op kantoor eiwitten binnen te krijgen zonder in te hoeven leveren op smaak of voeding. Zoek naar proteïne snacks met minstens 5 gram eiwit per portie en die niet te veel suiker bevatten (niet meer dan 20 gram). Niet alleen leveren ze belangrijke vitaminen en mineralen, maar ze bieden ook veel eiwit om te helpen bij de opbouw van spieren, het herstel van weefsel en het stimuleren van de stofwisseling. Ze zijn het perfecte tussendoortje om je energie de hele dag op peil te houden en kunnen gemakkelijk worden geportioneerd voor mensen onderweg. Het beste van alles is dat er zoveel lekkere smaken eiwit snacks verkrijgbaar zijn dat je je nooit zult vervelen!

#4 Griekse yoghurt

Griekse yoghurt zit boordevol eiwitten en probiotica die kunnen helpen de darmgezondheid te ondersteunen – wat belangrijk is om de hele dag energiek te blijven! Probeer voor een extra energieboost wat vers fruit of noten toe te voegen voor een heerlijk tussendoortje dat niet zo zwaar is als andere suikerhoudende zoetigheden.

#5 Hummus & Pita Chips

Hummus is een geweldige bron van plantaardige eiwitten en vezels, die je bloedsuikerspiegel stabiel houden gedurende de dag – en die mid-day crashes helpen voorkomen die we allemaal maar al te goed kennen! Door hummus te combineren met volkoren pita chips wordt deze snack nog lekkerder, terwijl hij toch goed is voor je lichaam.

#6 Popcorn

Gebakken popcorn kan verrassend voedzaam zijn dankzij het hoge vezelgehalte, waardoor we langer een vol gevoel houden dan bij veel andere snacks! Om deze snack nog gezonder te maken kun je wat kruiden of specerijen toevoegen voor extra smaak zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat er conserveringsmiddelen of kunstmatige smaakstoffen in sluipen!

#7 Smoothies

Smoothies zijn een geweldige manier om veel voedingsstoffen in één handige verpakking te krijgen! Probeer fruit zoals bananen of bessen toe te voegen, samen met wat groen zoals spinazie of boerenkool voor een extra voedingswaarde! Je kunt ook wat notenboter of yoghurt toevoegen voor een extra dosis eiwitten!

#8 Overnight Oats

Overnight oats zijn ongelooflijk veelzijdig, dus ze zijn perfect als het tijd is om je snack routine af en toe te veranderen! Combineer havermout gewoon met wat amandelmelk (of water) samen met eventuele extra toppings zoals noten, zaden, gedroogd fruit of pindakaas – en laat ze een nacht in de koelkast staan voordat je er de volgende ochtend (of middag!) van geniet!

#9 Hardgekookte eieren

Hardgekookte eieren zijn een uitstekende bron van eiwitten en vitamine B12 en D – allemaal essentiële voedingsstoffen om ons lichaam sterk en gezond te houden tijdens die lange dagen voor computerschermen! Bovendien zijn ze super makkelijk vooruit te bereiden, zodat je er alleen maar een hoeft te pakken als de honger tijdens werktijd toeslaat!

#10 Pure chocoladerepen

Wie zei dat snacken saai moest zijn? Pure chocoladerepen kunnen zelfs de meest zoete trek stillen, terwijl ze je lichaam toch voorzien van antioxidanten – waardoor ze een veel gezonder alternatief zijn dan snoeprepen van verwerkte suiker. Kies repen pure chocolade met een cacaogehalte van 70% of meer, zodat je maximale gezondheidsvoordelen krijgt zonder aan smaak in te boeten!

Of het nu gaat om mid-morning snacks of late night cravings, snacken zou nooit iets moeten zijn waar we ons schuldig over voelen! Met deze 10 gezonde kantoor snacks hopen we dat je minder vaak naar ongezonde lekkernijen grijpt, zodat zowel je lichaam als geest de hele werkdag productief blijven. Veel succes & eet smakelijk!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken