Gezondheid LIFE

4 zaken die je over het hoofd ziet op het vlak van je gezondheid

4 zaken die je over het hoofd ziet op het vlak van je gezondheid
Steeds meer mensen tonen belangstelling voor hun gezondheid. Daarbij zijn er echter ontelbaar veel aspecten waar je op kunt letten om gezonder te leven.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Veel factoren worden daarbij over het hoofd gezien. Daarom hebben we in deze blog enkele van deze aspecten voor je uitgelicht. Wanneer je van al deze informatie gebruik maakt, zul je meteen deze factoren kunnen verbeteren en nog beter je gezondheid kunnen aanpakken.

Bescherm jezelf tegen de zon

In de eerste plaats is het zaak om jezelf goed tegen de zon te beschermen. Te veel blootstelling aan de zon kan leiden tot serieuze gezondheidsklachten. Bescherm je huid daarom altijd met een goede zonnebrandcrème die minimaal een SPF-factor van 30 heeft. Ook kleding en een hoed helpen om je huid te beschermen. Wil je buiten in je tuin kunnen zitten ondanks de zon?  Zet dan een parasol neer, of zoek een plekje in de schaduw. Voor binnen zijn elektrische zonwering screens een aanrader. Daarmee houd je de zon buiten de deur en blijft het binnen aangenaam koel. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf te beschermen tegen de zon en hierdoor gezond te blijven. Maak hier dan ook zeker gebruik van.

Zorg dat je genoeg slaap krijgt

Een ander belangrijk aspect dat vaak over het hoofd gezien wordt, is genoeg slaap krijgen. Wanneer je te weinig slaap krijgt, kan dat leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Denk dan aan een verminderde immuniteit, stemmingswisselingen en een slechte concentratie. Als je gezond wil blijven, is het daarom zaak om elke nacht minimaal 7 tot 8 uur te slapen. Mocht dit echter niet lukken, dan kun je ook proberen ’s middags even een dutje te doen.

Doe het rustig aan met de cafeïne

Cafeïne is een stof die veel mensen regelmatig nuttigen. Niet alleen uit koffie, maar ook uit frisdranken. Echter kan te veel cafeïne leiden tot hoofdpijn, angst en stress. Daarom is het belangrijk om je cafeïne-inname niet te overdrijven. Probeer de cafeïne-inname te beperken tot maximaal 400 mg per dag en drink niet meer dan vier koppen koffie of vergelijkbare drankjes per dag. Wanneer je deze tip volgt, kun je de negatieve effecten van cafeïne verminderen en hierdoor gezond blijven.

Drink genoeg water

De laatste zaak wat we moeten bespreken, is het drinken van genoeg water. Genoeg hydratatie is essentieel voor een goede gezondheid. Dit komt doordat water helpt bij het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam. Ook speelt water een belangrijke rol bij het reguleren van je temperatuur. Je lichaam bestaat voor zo’n 60% uit water. Zorg daarom dat je elke dag minimaal 2 liter water drinkt. Dit is een gemakkelijke manier om verschillende gezondheidsproblemen te voorkomen.

Al met al zijn er meer dan genoeg zaken die je kunt doen om gezond te blijven. Als je deze vijf tips volgt, zul je al snel een verschil merken. Wij hopen dat je door middel van deze blog je wat meer bewust bent geworden van gezondheidsfactoren en dat je hierdoor gezonder kunt leven.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl