Gezondheid LIFE

Alles wat je moet weten over Neuro linguïstisch programmeren (NLP) en de voordelen hiervan

Alles wat je moet weten over Neuro linguïstisch programmeren (NLP) en de voordelen hiervan
in deze blog ontdek je alles wat je moet weten over NLP. Op deze manier kun je zelf bepalen of dit een waardevolle methode is om aan je gezondheid te werken.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Heb jij weleens van Neuro linguistisch programmeren(NLP) gehoord? Dit fenomeen is langzaam maar zeker steeds populairder aan het worden. Dit is ook niet iets waar je verbaasd over hoeft te zijn, want NLP bevat talloze voordelen, met name op het gebied van zowel je lichamelijke als mentale gezondheid.

 

Wat is NLP precies?

In de eerste plaats is het zaak om uit te leggen wat NLP precies is. Neuro linguïstisch programmeren (NLP) is een techniek die de natuurlijke bedrading van de hersenen gebruikt om mensen te helpen hun gedachten en gedrag te veranderen. Het doet dit door mensen te leren hoe ze hun taal kunnen gebruiken om hun eigen gedachten en emoties te beïnvloeden. Wanneer je namelijk controle hebt over je eigen gedachten en emoties, geeft dit je ineens veel meer vrijheid en mogelijkheden.

 

De voordelen van NLP

De voordelen van NLP op het gebied van je gezondheid zijn onmiskenbaar. Hieronder hebben we daarom de meest voorkomende voordelen voor je op een rijtje gezet.

 

Je verlaagt je stressniveau

Het eerste voordeel dat NLP je kan bieden is een lager stressniveau. Door je taal te gebruiken om meer controle over je dagelijkse leven te krijgen, kun je de druk die zich opstapelt verminderen. De technieken die je met NLP leert, kunnen je helpen om beter met stressvolle situaties om te gaan en deze niet meer zo zwaar op je schouders te laten drukken. Wanneer jij dus momenteel met hoge stress te maken hebt, kan NLP je helpen om goed hiermee om te gaan.

 

Het houdt je relaties gezond

Tevens is het een voordeel dat je met NLP je relaties gezonder en sterker kunt maken. Door beter te begrijpen hoe jouw taal en gedrag een bepaalde impact hebben op anderen, kun je in staat zijn om je eigen communicatie effectiever te maken. Op deze manier kun je oude patronen doorbreken en meer begrip en verdraagzaamheid creëren. Relaties worden hierdoor niet alleen sterker, maar hebben ook een grotere kans om te overleven.

 

De kans op succesvol zijn wordt groter

Het derde voordeel is dat je door NLP een grotere kans hebt om succesvol te zijn. Door middel van NLP leer je hoe je positief denkt en de juiste beslissingen kunt nemen, waardoor je doelen makkelijker te bereiken zijn. Tevens kun je door NLP leren hoe je meer effectief kunt worden en complexe problemen makkelijker kunt oplossen. Je leert op deze manier dus hoe je jouw beperkende overtuigingen kunt veranderen in krachtige overtuigingen die je helpen om je doelen te bereiken, wat ook weer resulteert in een boost in je mentale gezondheid.

 

Je voelt je beter over jezelf

Verder is het een voordeel dat NLP je helpt om je beter over jezelf te voelen. Het leert je namelijk hoe je een positief zelfbeeld op kunt bouwen en laat je dus kennismaken met positieve veranderingen in je persoonlijkheid. Op deze manier kun je leren hoe je in elke situatie optimaal kunt presteren en de beste versie van jezelf kunt worden. De tijden van negatieve gedachten en een slechte mentale gezondheid zijn hiermee voorgoed verleden tijd!

 

Afvallen gaat makkelijker

Een laatste voordeel van NLP dat we willen belichten, is dat gezond afvallen makkelijker gaat. Door de ideeën die je in NLP leert te gebruiken, kun je beter begrijpen hoe afvallen werkt en wat je kunt doen om gezonde keuzes te maken. NLP helpt je namelijk om eerder verworven gedragspatronen te veranderen, wat je helpt om gezonder en slimmer te leven. Dit resulteert uiteindelijk in een betere lichamelijke gezondheid en een afvaltraject dat eenvoudiger zal verlopen.

 

Waar je NLP kunt leren

Als laatste is het wel zo handig om te weten waar je NLP kunt leren. Er zijn veel verschillende manieren waarop je dit kan doen, waaronder coaching en cursussen die online of offline worden aangeboden. De beste manier is echter om een NLP practitioner opleiding te volgen. Op deze manier kun je NLP technieken leren onder begeleiding van een specialist en hiermee vervolgens jouw leven positief beïnvloeden.

Al met al is Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) een fantastische methode om je mentale gezondheid te verbeteren en het leven dat je leidt te veranderen. Door de verschillende voordelen die NLP te bieden heeft, is het dus zeker de moeite waard om er meer over te leren.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl