Gezondheid MOVE

Kan fysiotherapie helpen artrose klachten te verminderen?

Kan fysiotherapie helpen artrose klachten te verminderen
Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten afbrokkelt, wat kan leiden tot pijn, stijfheid en bewegingsbeperking.

Last Updated on: 16th januari 2023, 11:30 am

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hoewel artrose meestal voorkomt bij oudere mensen, kan het ook zeker bij jongere mensen voorkomen. Het kan invloed hebben op verschillende gewrichten in het lichaam, waaronder de knieën, heupen, rug, nek, vingers en polsen. Het leven met artrose kan soms uitdagend zijn voor mensen, omdat de pijn en stijfheid die gepaard gaan met de aandoening kunnen belemmeren in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Het is daarom belangrijk om goede zorg te zoeken en te zoeken naar manieren om de pijn en stijfheid te verminderen. Ben jij benieuwd of fysiotherapie kan helpen tegen de klachten die artrose met zich mee brengt? Lees dan gauw verder!

 

Artrose klachten behandelen met medicijnen

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor mensen met artrose, afhankelijk van de ernst van de aandoening en de gewrichten die zijn aangedaan. Sommige behandelingen zijn gericht op het verminderen van de pijn en stijfheid, terwijl andere behandelingen op het behouden of terugwinnen van bewegingsvrijheid gericht zijn. Zo kunnen mensen met knie artrose kun klachten proberen te verminderen door het nemen van pijnstillers en ontstekingsremmende medicijnen. Dit zijn medicijnen die helpen om de pijn en de ontstekingen in de gewrichten te verminderen.

 

Artrose klachten behandelen met fysiotherapie

Naast pijnstillers en medicijnen kunnen mensen met artrose ook baat hebben bij fysiotherapie. Deze vorm van therapie kan helpen om de beweeglijkheid en kracht in de gewrichten te behouden of te verbeteren, en om de pijn te verminderen. Afhankelijk van de ernst van je artrose en je klachten zijn er verschillende behandelmethode die fysiotherapeuten kunnen gebruiken. Zo kun je oefentherapie krijgen, waarbij specifieke oefeningen worden uitgevoerd om de beweeglijkheid en kracht in de gewrichten te verbeteren. Een andere vorm van therapie is elektrotherapie waarbij elektronische stroom wordt gebruikt om de pijn te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. En fysiotherapeut kan ook met je aan de slag gaan met manuele therapie, wat het gebruik van handgrepen en druk betreft om de beweeglijkheid en kracht in de gewrichten te verbeteren. Fysiotherapie kan ook je ook helpen om te leren hoe je pijn en stijfheid op een effectieve manier kunt beheren.

 

Advies over behandelingen bij artrose

Het is belangrijk om te onthouden dat fysiotherapie slechts één onderdeel is van de behandeling van artrose. Andere behandelingen, zoals medicijnen en gewrichtsvervangende chirurgie, kunnen ook nodig zijn om de pijn en stijfheid te verminderen en de bewegingsvrijheid te behouden of te verbeteren. Samen met de behandelingen van een arts kan fysiotherapie een effectief hulpmiddel zijn om het leven met artrose te vergemakkelijken. Wanneer je advies wilt over hoe je je klachten veroorzaakt door artrose het beste kunt verminderen dan kun je terecht bij Vief leven. Zij zetten zich in voor mensen met artrose, specifiek heup- en knie artrose, om hen te voorzien van kennis en kracht zodat zij zo weer grip krijgen op hun eigen gezondheid en vrijheid in het leven.

 

Image by javi_indy on Freepik

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl