Anoniem een soa test bestellen
Gezondheid LIFE

Anoniem een soa test bestellen? Lees hier meer informatie

Je denkt er liever niet over na, maar de kans om een soa te krijgen als je onveilige seks hebt gehad is vrij hoog.

Waarschijnlijk een van de grootste redenen daarvoor is dat je niet per se klachten hoeft te ervaren als je een soa hebt. Zo kunnen geslachtsziektes ongemerkt snel verspreiden. Als je gewaarschuwd bent, vermoed dat je een soa hebt of onveilige seks hebt gehad, is het dan ook een goed idee om een soa test te doen. Wat veel mensen niet weten, is dat je tegenwoordig online anoniem een soa test kunt bestellen. Lees dus snel verder over hoe dit precies in zijn werk gaat!  

Wat is anoniem

Veel mensen vinden het een vreemd idee dat een soa test ook anoniem besteld kan worden. Daarom leggen we hier uit wat we bedoelen met anoniem een soa test doen. Een soa test kun je eenvoudig online bestellen, waarbij de test en bijgeleverde instructies naar je adres worden gestuurd. Dit gebeurt in een discrete verpakking, waardoor niemand erachter kan komen wat er in het pakketje zit. Ook staat de naam van het bedrijf niet op de anonieme soa test.  

Anoniem een soa test onderzoeken

Als je de soa test hebt afgenomen, stuur je deze op naar een medisch laboratorium waar het monster wordt onderzocht. Deze laboratoria moeten overigens aan dezelfde standaarden voldoen als die van de GGD en de huisarts, en zijn daardoor net zo betrouwbaar. De soa test is anoniem in de zin dat er in het lab niet wordt gewerkt met persoonsgegevens, maar met codes gekoppeld aan een persoon. Zo weet niemand wie je bent als ze je anonieme soa test onderzoeken.  

Je resultaat opvragen

Nadat je anoniem een soa test hebt gedaan en deze door het lab ontvangen is, krijg je tussen de twee of drie dagen je resultaat terug. Hoe lang dit precies duurt, ligt deels aan de soa waarop je wordt getest. De resultaten kun je ook anoniem opvragen, in de zin dat je inloggevens voor een online portal krijgt waar je de resultaten kan inzien. Zo hoef je hier niet met een huisarts over te praten. Het spreekt voor zich dat je voor het bestellen, betalen en het achterhalen van je resultaten wel gewerkt wordt met persoonsgegevens die in het systeem staan. Daarom is het ook goed om te weten dat deze gegevens na tien dagen worden verwijdert. Als je anoniem een soa test besteld, is er ook geen sprake van een dossier waar dit wordt geregistreerd zoals bij de huisarts wel het geval is.  

Anoniem een soa test bestellen

Veel mensen schamen zich als ze een soa denken te hebben en zien er daarom tegenop om naar de huisarts of GGD te gaan. Alhoewel dit natuurlijk onterecht is, is een soa test anoniem hier de perfecte oplossing voor! Nu weet je precies hoe je anoniem een soa test kunt bestellen en wat er met je gegevens gebeurt.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken