Apple ehealth ios8
LIFE

Apple zet in op e-health

De geruchten gaan dat Apple in iOS8 meer gaat inzetten op eHealth. Volgens het meestal betrouwbare 9to5mac.com zou iOS8 voorzien worden van een ‘Healthbook’, waarin je alle relevante data over je gezondheid kunt bewaren.

De geruchten kwamen in een stroomversnelling toen Apple een aantal medische specialisten aannam die werkten bij grote bedrijven die medische en sport meetapparatuur ontwikkelden. In combinatie met de op handen zijnde lancering van de iWatch, zouden er wel eens hele mooie mogelijkheden kunnen ontstaan om je gezondheid te monitoren en vast te leggen. Nu is het met de iPhone 5 al mogelijk om bijvoorbeeld je stappen te tellen of om te koppelen met externe apparatuur zoals bloeddrukmeters en stappentellers.

Healthbook

Als de geruchten waar zijn, bestaat de kans dat we straks ons complete medische dossier op ons telefoon bewaren. Je hoeft dan mogelijk niet meer de hele dag met je zorgverzekeraarspasje rond te lopen en je kunt mogelijk je lichaam non-stop monitoren. Denk aan je insulinepijl, insuline reacties op op je voeding, je hartslag, je bloeddruk en ga zo maar door.

Deze mogelijkheden zijn interessant voor mensen die gefundeerd hun gezondheid willen verbeteren, maar het kan ook goed ondersteunend zijn voor de artsen en doktoren. Je hoeft dan misschien niet meer op vaste momenten je bloeddruk op te meten of te prikken om je suikerspiegel te meten. Misschien gebeurt dat straks allemaal automatisch. Wie zal het zeggen?

iWatch

Naar verwachting gaat de iWatch een belangrijke rol spelen bij deze eHealth functionaliteiten. De iWatch is een horloge waarop mogelijk een uitgekleed iOS komt te draaien dat communiceert met je iPhone.

Lees ook het artikel op 9to5mac.com

Apple iWatch concept
iWatch concept by Martin Hajek

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet