LIFE

Apple zet in op e-health

Apple ehealth ios8

Last Updated on: 29th januari 2021, 03:40 pm

De geruchten gaan dat Apple in iOS8 meer gaat inzetten op eHealth. Volgens het meestal betrouwbare 9to5mac.com zou iOS8 voorzien worden van een ‘Healthbook’, waarin je alle relevante data over je gezondheid kunt bewaren.

De geruchten kwamen in een stroomversnelling toen Apple een aantal medische specialisten aannam die werkten bij grote bedrijven die medische en sport meetapparatuur ontwikkelden. In combinatie met de op handen zijnde lancering van de iWatch, zouden er wel eens hele mooie mogelijkheden kunnen ontstaan om je gezondheid te monitoren en vast te leggen. Nu is het met de iPhone 5 al mogelijk om bijvoorbeeld je stappen te tellen of om te koppelen met externe apparatuur zoals bloeddrukmeters en stappentellers.

Healthbook

Als de geruchten waar zijn, bestaat de kans dat we straks ons complete medische dossier op ons telefoon bewaren. Je hoeft dan mogelijk niet meer de hele dag met je zorgverzekeraarspasje rond te lopen en je kunt mogelijk je lichaam non-stop monitoren. Denk aan je insulinepijl, insuline reacties op op je voeding, je hartslag, je bloeddruk en ga zo maar door.

Deze mogelijkheden zijn interessant voor mensen die gefundeerd hun gezondheid willen verbeteren, maar het kan ook goed ondersteunend zijn voor de artsen en doktoren. Je hoeft dan misschien niet meer op vaste momenten je bloeddruk op te meten of te prikken om je suikerspiegel te meten. Misschien gebeurt dat straks allemaal automatisch. Wie zal het zeggen?

iWatch

Naar verwachting gaat de iWatch een belangrijke rol spelen bij deze eHealth functionaliteiten. De iWatch is een horloge waarop mogelijk een uitgekleed iOS komt te draaien dat communiceert met je iPhone.

Lees ook het artikel op 9to5mac.com

Apple iWatch concept
iWatch concept by Martin Hajek

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl