LIFE MOVE

De 5 populairste health apps en tools

Apple ehealth ios8

Last Updated on: 29th januari 2021, 03:40 pm

Ehealth is up and coming. De beschikbare technologieën worden steeds beter betaalbaar en geavanceerder, waardoor het mogelijk wordt om apparaten te ontwikkelen die complexe data kunnen meten en verwerken. Nu apparaten zoals de iPhone steeds beter worden voorbereid om te koppelen met externe apparatuur, staan de poorten open voor software bouwers om software te bouwen die communiceert met deze Health apps.

Nu zie je nog voornamelijk motiverende apps, trainingprogramma’s en stappentellers. Maar dit zal snel veranderen zoals te zien was op de CES 2014. In dit artikel sommen we de populairste 10 apps van dit moment voor je op:

FitBit

Fitbit is in feite een simpele stappenteller. En hoewel de functies niet heel bijzonder zijn, is deze stappenteller zeer populair. Het succes zit met name in het simpele design, waardoor het onopvallend om je pols te dragen is.

Fitbit

FatSecret

Fatsecret is een app waarmee je voeding kunt monitoren. Het mooie van deze app is dat er ook een goedgevulde Nederlandse voedingdatabase achter hangt. Je kunt er ook de voortgang van je dieet en je activiteiten in zetten.

Fatsecret

Cardiograph

Cardiograph meet je hartslag. Het berekent je hartslag door de veranderingen in de aders van je vingertopjes te scannen. Hierdoor kan de app je hartslag bepalen.

Hartslagmeter app

Aria weegschaal

Van de makers van de Fitbit. Een weegschaal die je lichaamsvet, vochtgehalte en gewicht meet en vastlegt. De fantastisch vormgegeven app zorgt ervoor dat je mooie rapportjes krijgt van je gewichtsverloop.

simple.b-dis-png.hdcdd419408cf9f7df5eaceaaf679f50a

Runkeeper

Runkeeper is een app die je fitness activiteiten vastlegt. De app registreert je loop-, wandel- of fietsroute (op een kaart) en geeft mooi grafisch weer hoe actief je bent geweest. Daarnaast bevat de app verschillende trainingschema’s.

Runkeeper

Welke Apps gebruik jij?

Wil je mee [thrive_2step id=’7201′] doen aan het testteam voor een nieuw product? [/thrive_2step] 

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl