LIFE

De verzorging van je tatoeages

De verzorging van je tatoeages
Tatoeages gaan nergens heen - letterlijk en figuurlijk. De beslissing voor het nemen van een tatoeage is slechts een eerste stap.

Last Updated on: 13th december 2022, 09:26 am

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hoe verzorg je nieuwe en oude tatoeages?

Voor velen is het moeilijkste deel de verzorging die nodig is om de afbeeldingen er ongerept uit te laten zien, lang nadat je de tatoeage stoel hebt verlaten. Wat moet je doen om tatoeages goed te verzorgen, zowel op korte als lange termijn? We geven je 4 tips.

 

1 – Luister naar de tatoeëerder

Je bent enthousiast over je verse inkt en wilt ermee pronken, dat snapt iedereen. Maar de belangrijkste stap in de verzorging op lange termijn is luisteren naar de instructies van de professional in de branche, direct nadat je een tatoeage hebt laten zetten. Tips kunnen per tatoeëerder verschillen. Deze aanwijzingen zijn namelijk afgestemd op het proces van jouw professional en hoe hun inkt het beste geneest. Daarnaast is ook elk lichaamsdeel anders. De verzorging van je vers gezette tatoeage is in de eerste weken zeer belangrijk voor het succes en behoud op lange termijn.

 

2 – Dagelijkse hydratatie

Tatoeages zijn erg leuk, maar omdat ze ook permanent deel uitmaken van de huid, is het belangrijk om ze elke dag te verzorgen, net als de rest van je lichaam. Dagelijks een vocht inbrengende crème gebruiken zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en elastisch blijft. En voorkomt bovendien tekenen van inktveroudering.

Hydrateren is vooral belangrijk voor lichaamsdelen die sneller vervagen (meestal door regelmatige wrijving en blootstelling aan de zon gedurende de dag). Zoals ellebogen, knieën en handen. Captain Fawcett tattoo verzorgingsbalsem gebruikt een keur aan voedende ingrediënten om tatoeages te beschermen tegen de tekenen van zonneschade en ontstekingen te verminderen. Terwijl het daarnaast de intensiteit en levendigheid van de inkt ondersteunt.

 

3 – Vermijd te veel zonlicht

Nieuwe tatoeages zijn gevoeliger voor zonnestraling. De zon kan blaren op de huid veroorzaken en het genezingsproces verstoren. Blootstelling aan de zon is de snelste en gemakkelijkste manier om inkt voortijdig te laten vervagen en je terug in de stoel te krijgen voor een ‘touch-up’. Zelfs na een paar weken als een nieuwe tatoeage is genezen, is het cruciaal om je altijd met zonnebrandcrème in te smeren als je in de zon bent.

Als je niet op deze tip hebt gelet en je merkt dat je inkt vervaagd is, is het nooit te laat om je tattoo te redden. Een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor als SPF 50 heeft een herstellende formule vol aminozuren en andere hydraterende ingrediënten om de helderheid van de huid te verbeteren en de vorm van de inkt te behouden. Zonnebrandcrème met hoge SPF-factor biedt ook bescherming tegen zonneschade die de inkt na verloop van tijd dof maakt.

 

4 – Houd de tatoeage echt schoon

Een van de grootste nadelen van tatoeages is de gevoeligheid voor infecties en huidreacties. Dit probleem kan over het algemeen voorkomen worden door je tatoeage gewoonweg goed schoon te houden. Was je tatoeages eenmaal per dag grondig met schone handen of een washandje. Breng ook nooit een nieuwe laag zalf op je tatoeage zonder de oude crèmelaag eraf te wassen. Zodra je tatoeage goed schoon is, crème je deze in met een verzorgende balsem en zonnebrandcrème. Dit beschermt de huid tegen bacteriën en zonneschade, terwijl het een mooie, glanzende afwerking achterlaat. Je tatoeage is tenslotte je merk. Laat het stralen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl