EAT Foodfeiten Gezondheid

De voordelen van biologisch vlees

de voordelen van biologisch vlees
We weten allemaal dat we de aardbol een handje moeten helpen. Gelukkig zijn er talloze manieren waarmee we allemaal ons steentje bij kunnen dragen om de wereld beter te maken.

Last Updated on: 26th augustus 2022, 07:07 am

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Eén manier daarvan is het consumeren van biologisch vlees, in plaats van ‘gewoon’ vlees. De voordelen hiervan zullen we hieronder voor je opsommen.

1. Beter leven voor het dier

Het allergrootste voordeel van biologisch vlees is natuurlijk het welzijn van het dier. Biologische dieren leven op een natuurlijke manier, met veel ruimte om zich heen. Dat betekent dat de dieren ook meer beweging krijgen. En hoe meer beweging een dier krijgt, hoe minder stress de dieren krijgen, hoe blijer de dieren worden en hoe lekkerder het vlees uiteindelijk zal smaken. Bovendien krijgen de dieren de aandacht die ze verdienen en hebben ze gezond en genoeg eten tot hun beschikking.

2. Geen toevoegingen

Biologisch vlees – en natuurlijk biologisch eten in het algemeen – is zo natuurlijk mogelijk. Er worden namelijk geen chemische bestrijdingsmiddelen op het land gebruikt. Daarnaast bevat biologisch eten geen toevoegde kleur-, geur- of smaakstoffen. En dat is weer van groot belang voor onze gezondheid. Wanneer we biologisch eten consumeren, krijgen we deze toegevoegde stoffen niet binnen, maar ook de boer hoeft deze chemische toevoegingen niet te gebruiken. Daarnaast wordt ook de drinkwaterzuivering hier blij van. Anders komen deze chemische toevoegingen namelijk uiteindelijk allemaal in het riool terecht.

3. Eerlijk voor de boer

Veel mensen kiezen nog steeds voor gewoon vlees en laten het biologische vlees liggen. De voornaamste reden hiervoor is dat biologisch vlees een duurder prijskaartje heeft. Toch is dit geld het dubbel en dwars waard. De dieren hebben namelijk een beter leven gehad. Bovendien is dit een eerlijke prijs voor de boer: een biologische boerderij kost nou eenmaal meer tijd en ruimte. Wanneer je dus kiest voor biologisch vlees, steek je de biologische boeren een hart onder de riem.

4. Het is nou eenmaal gezonder én lekkerder

We benoemden net al dat er geen chemische middelen aan biologisch vlees worden toegevoegd. Dat is niet alleen gezonder voor ons, maar ook nog eens een stuk lekkerder. Je kunt er namelijk vanuit gaan dat het vlees natuurlijk en puur is. Redenen genoeg om tijdens een barbecue eens voor biologische vleespakketten te kiezen. Je zult uiteindelijk vanzelf het verschil merken met gewoon vlees. Je kunt online vlees kopen met het voordeel dat het dezelfde avond nog kan worden geleverd. Zeg maar hallo tegen een verantwoorde, lekkere barbecue.

 

Image by freepic.diller on Freepik

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl