Gezondheid LIFE

Wittere tanden en een verzorgd gebit met tandpasta tabletten in plaats van tandpasta

Wittere tanden en een verzorgd gebit met tandpasta tabletten in plaats van tandpasta
Wil je wittere tanden? Dan is het tijd om je tandpasta opnieuw te kiezen. Lees meer over de nieuwe duurzame oplossing: tandpasta tabletten.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kun je met tandpasta tabletten net zo goed je gebit verzorgen als met de bekende tandpasta uit een tube? Jazeker, en misschien zelfs nog wel beter. De meeste mensen kopen tandpasta uit een gewoonte. Herken jij ook dat het al jaren geleden is dat je nog bewust een merk tandpasta hebt uitgekozen? Er is inmiddels veel veranderd op het gebied van tandpasta. Het is daardoor de hoogte tijd om eens opnieuw jouw tandpasta te kiezen. En waarom nog zo’n tube kopen? Duurzame tandpasta tabletten online bestellen is de toekomst!

Nieuw product binnen de mondverzorging: tandpasta tabletten

Er is in Nederland een nieuw product binnen de mondverzorging: het tandpasta tablet. Het is in principe hetzelfde als normale tandpasta, maar heeft veel voordelen voor mens en milieu. Want wist je dat er jaarlijks zo’n 1,5 biljoen tubes tandpasta bij het afval komen? Dat is onacceptabel veel, zeker als je beseft dat het helemaal niet nodig is. In Duitsland en Amerika worden tandpasta tabletten al langer verkocht. Maar in ons land liggen ze sinds kort in meerdere winkels en maken ze online een opmars.

Waarom duurzame tandpasta tabletten kopen?

Duurzame tandpasta tabletten bevatten vrijwel geen vocht, waardoor ze met transport duurzamer te vervoeren zijn dan tandpasta tubes. Doordat ze in glas of in een doosje komen, is de verpakking recyclebaar. Dit is over de tubes van de reguliere tandpasta niet te zeggen. Bovendien bevat tandpasta in sommige gevallen microplastics, je krijgt dus plastic binnen! Doordat tandpasta tabletten met het oog op duurzaamheid ontwikkeld worden, zul je in de meeste merken gezonde, natuurlijke ingrediënten vinden.

Hoe zit het met fluoride in tandpasta tabletten?

Veel mensen vragen zich af: zit er fluoride in tandpasta tabletten? Ze hebben dan wellicht gehoord dat fluor (of fluoride zoals het in tandpasta zit) slecht is. Het tegendeel is waar. In een kleine dosering wordt het onschadelijk geacht. Tandartsen en mondhygiënisten raden het meestal zelfs aan. Fluoride maakt het glazuur sterker en voorkomt tandbederf. Ook voor mensen met gevoelige tanden zijn er speciale tandpasta tabletten.

Krijg je witte tanden van tandpasta tabletten?

tandpasta-tabletten voor wittere tandenHet effect van tandpasta uit een tube of tandpasta tabletten is vergelijkbaar. Het verschil zit hem in de ingrediënten. Kies je tandpasta tabletten met charcoal, oftewel houtskool, dan zullen deze kunnen bijdragen aan wittere tanden krijgen. Laat je zeker informeren hierover of probeer het gewoon zelf uit. Er zijn al veel mensen die er een positieve ervaring mee hebben. Charcoal is inmiddels zo bekend, dat zelfs de Keuringsdienst van Waarder er een uitzending over gemaakt heeft. De moeite waard om te bekijken dus!

Hoeveel tandpasta gebruiken?

Vraag jij je af hoeveel tandpasta je moet gebruiken? Eigenlijk is het heel gek om zo uit de tube de tandpasta op je tandenborstel te doen. Maar we zijn er zo aan gewend geraakt, dat omschakelen even wennen is. Veel mensen doen al jaren te veel of te weinig tandpasta op hun borstel. Door tandpasta tabletten te gebruiken hoef je er niet meer over na te denken. Gewoon je mond spoelen, even kauwen en poetsen maar. Altijd de juiste hoeveelheid tandpasta en geen gedoe meer met het laatste restje tandpasta uit de tube te krijgen. Ook daarin is het een betere oplossing die past bij deze tijd. Zo simpel als 1, 2, 3: tabletje nemen, poetsen, klaar!

Waar tandpasta tabletten kopen?

Je kunt op dit moment het beste je tandpasta tabletten online kopen. Ga naar een specialistische webshop en laat je direct goed informeren. Je kunt dan direct accessoires erbij bestellen zodat je jouw mondverzorging naar een hoger niveau tilt.

 
Redhead photo created by cookie_studio - www.freepik.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl