Gezondheid Inspiratie

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van een elektrische fiets

Wanneer je aan vervoer in Nederland denkt, denk je al snel aan de fiets. Een bakfiets, opafiets, of de vouwfiets zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Ook de elektrische fiets maakte de laatste jaren zijn opmars. Je denkt misschien dat het gebruik van een gewone fiets gezonder is dan een elektrische versie. Een E-bike deelt veel van deze gezondheidsvoordelen, maar op sommige gebieden wat extra voordelen ten opzichte van een gewone fiets. Benieuwd naar hoe een electrische fiets jou helpt bij een gezonde levensstijl? Lees snel verder!

Je kiest sneller voor de fiets

Vooral met harde wind kan het je erg tegenstaan om op de gewone fiets naar locatie te gaan. Wanneer je een E-bike hebt, zul je er sneller voor kiezen om de fiets te pakken in plaats van de auto of een scooter. Ook wanneer je een lange afstand moet afleggen, grijp je sneller naar de elektrische fiets. Zo profiteer je al snel van al die gezondheidsvoordelen die we in dit artikel opnoemen. Dat is naast goed voor jezelf ook goed voor het milieu!

Zorgt voor extra beweging en een frisse neus

Met een elektrische fiets verbrand je calorieën en zorg je voor veel beweging. Fietsen, zelfs met trapondersteuning, vereist het gebruik van je beenspieren. Zo houd je deze op een gemakkelijke manier in beweging. Regelmatig gebruik van de elektrische fiets kan je beenspieren zelfs versterken. Daarnaast kom je dagelijks aan die frisse neus, wat goed is voor je algehele weerstand. Een goede manier om gezond te blijven!

Het heeft een lage impact op je lichaam

Tot slot heeft elektrisch fietsen een lage impact en is het niet zo belastend op je gewrichten en spieren. Hardlopen of andere intense workouts zijn natuurlijk goed voor je, maar op lange termijn zorgen ze voor complicaties. Door de trapondersteuning hoef je zelf niet zo intensief te trappen en zul je, ook bij lange afstanden, geen last krijgen van overbelaste spieren of gewrichten.

Zoals je ziet heeft het gebruik van een elektrische fiets tal van voordelen. Met slecht weer of voor langere afstanden zul je sneller neigen naar de E-bike. Daarnaast zorgt het voor wat extra beweging en doordat het een lage impact workout is, hoef je je geen zorgen te maken over het overbelasten van je spieren en gewrichten. Dus, waar wacht je nog op? Online kun je gemakkelijk een E-bike leasen en genieten van de vele voordelen van een elektrische fiets!

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl