Gezondheid LIFE

Een gezondere huid met collageen en vitamine C

Een gezondere huid met collageen en vitamine

Last Updated on: 1st augustus 2023, 08:07 am

Rimpeltjes, een fletse kleur? In welke mate je last hebt van huidveroudering is heel persoonlijk. Aan de ene kant is het een kwestie van genen, aan de andere kant is ook je leefstijl belangrijk. Als je graag zo lang mogelijk rimpels en een doffe uitstraling van je huid wil vermijden, dan kan je hier gelukkig zelf veel aan doen. We zetten de beste adviezen voor je op een rij.

Dit moet je weten als je huidveroudering wil vertragen

Leefstijltips voor je huid

Met deze tips zorg je ervoor dat je het huidverouderingsproces tegengaat:

  • Roken bevordert de afbraak van collageen, het eiwit dat zorgt voor de kracht en structuur van de huid. Door met roken te stoppen, ziet je huid er al snel gezonder uit.
  • Gebruik dagelijks een goede dagcrème met uv-filter en smeer zonnebrandcrème op zonnige dagen. Zelfs achter een autoruit lijdt je huid onder de zon.
  • Te weinig slapen zorgt ervoor dat je huid uitdroogt. Ook kan je huid niet herstellen bij een tekort aan slaap. Probeer dus vaker een normale nachtrust van zeven tot acht uur te nemen.
  • Vervuilde lucht met uitlaatgassen vervuilt ook je huid. ’s Ochtends en ’s avonds je huid reinigen en voeden met een crème is dus geen overbodige luxe.

Belangrijk voor de huid: collageen en vitamine C

Tot je twintigste merk je niets van huidveroudering. Daarna zie je voorzichtig de eerste lijntjes verschijnen. Tussen je dertigste en veertigste levensjaar wordt de huidveroudering wat duidelijker zichtbaar. De huid van je gezicht, hals en benen voelt minder stevig en elastisch aan, doordat de hoeveelheid collageen en elastine afnemen. De een heeft sneller last van rimpels in het gezicht dan de ander. Vaak lijkt de rimpelvorming van je huid namelijk op die van je ouders. Het is voor iedereen belangrijk om genoeg vitamine C te gebruiken, aangezien deze vitamine een rol speelt bij de collageenaanmaak. Daarnaast heeft vitamine C een beschermende rol tegen de invloed van de zon op de huid.

Beter gebruik maken van de werkzame stoffen in een supplement

Het is bekend dat de opname van traditionele voedingssupplementen, zoals tabletten of drankjes, vaak onvoldoende is. Supplementen komen namelijk in de maag terecht, waar de omgeving heel zuur is. De voordelen gaan dan verloren. Het voordeel van liposomale vitamine C is dat het tegen het zuur in de maag bestand is, en afgegeven kan worden aan het bloed. Liposomen zijn vetachtige bolletjes die de werkzame stoffen van het supplement beschermen. Zo ondersteun je je huid maximaal en help je de huidveroudering te vertragen.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl