EAT

Eis gezonde schoolkantines in 2015 niet haalbaar

Gezond eten kinderen

Last Updated on: 9th april 2016, 11:21 am

De Tweede kamer en het kabinet spraken in 2009 de wens uit dat alle schoolkantines in Nederland in 2015 gezond moeten zijn. Inmiddels halen maar 105 van de 2.000 schoollocaties de norm van het Voedingscentrum. Dat meldt televisieprogramma De Monitor zondagavond op NPO2 na eigen onderzoek. Volgens het programma is de gestelde eis, die werd vastgelegd in een motie, in 2015 niet haalbaar.

De motie moet worden uitgevoerd door het Voedingscentrum. De Monitor stelt echter dat het Voedingscentrum ‘pas sinds enkele jaren’ de middelen heeft om een Schoolkantine Brigade naar de scholen te sturen.

Uit het onderzoek blijkt dat er van alle scholen die door de Brigade bezocht zijn vrijwel geen enkele school ongezonde producten heeft verwijderd.

“Bovendien telt de Brigade maar elf controleurs die ook nog eens geen bevoegdheid hebben om een gezonde kantine af te dwingen”, aldus het programma.

Bron: Nu.nl

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl