Gezond eten kinderen
EAT

Eis gezonde schoolkantines in 2015 niet haalbaar

De Tweede kamer en het kabinet spraken in 2009 de wens uit dat alle schoolkantines in Nederland in 2015 gezond moeten zijn. Inmiddels halen maar 105 van de 2.000 schoollocaties de norm van het Voedingscentrum. Dat meldt televisieprogramma De Monitor zondagavond op NPO2 na eigen onderzoek. Volgens het programma is de gestelde eis, die werd vastgelegd in een motie, in 2015 niet haalbaar.

De motie moet worden uitgevoerd door het Voedingscentrum. De Monitor stelt echter dat het Voedingscentrum ‘pas sinds enkele jaren’ de middelen heeft om een Schoolkantine Brigade naar de scholen te sturen.

Uit het onderzoek blijkt dat er van alle scholen die door de Brigade bezocht zijn vrijwel geen enkele school ongezonde producten heeft verwijderd.

“Bovendien telt de Brigade maar elf controleurs die ook nog eens geen bevoegdheid hebben om een gezonde kantine af te dwingen”, aldus het programma.

Bron: Nu.nl

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet