Inspiratie LIFE MOVE

Sorry, ik ben geen fitgirl

ochtendroutine

Last Updated on: 16th oktober 2019, 02:46 pm

Nee, ik ben niet echt het voorbeeld van een typische fitgirl maar om mezelf gezond en energiek te houden heb ik wel een vrij strak ochtenroutine ontwikkeld. Niet strak in de zin dat ik mezelf uit mijn bed sleep, maar meer een aantal goede gewoontes achter elkaar die te samen me een heel goed gevoel geven.

Nu schrijf ik natuurlijk veel over gezond eten, en ik vind het ook heerlijk om me goed te voelen met een gezonde lifestyle, maar toch word ik wel een beetje kriegel als ik word gezien als iemand die alleen maar gezonde keuzes maak. Ga ik met een vriendin een dagje uit dan krijg ik regelmatig opmerkingen als “mag dit wel?” of “is dit gezond genoeg”? Aaaah, ik ben ook gewoon maar een mens hoor! En daarnaast geloof ik zeker in “genieten van het leven”. De alom bekende 80/20 regel gaat bij mij zeker op. Sommige dagen iets meer 90/10 en andere dagen iets meer 70/30 maar je snapt hopelijk het idee.

Voor een gezonde lifestyle is zowel eten als bewegen belangrijk, maar mijn idee is dat het zeker belangrijk is om iets te doen wat bij jou past. Ik heb bijvoorbeeld niets met heel zwaar sporten. Ik het het wel jaren gedaan met de utopie dat ik er slanker van zou worden, maar leuk vond ik het niet. Nu kies ik bewust voor een manier van eten en bewegen welke ik fijn vind en dat zet veel meer zoden aan de dijk.

Ik ben een vrij druk typetje en gun mezelf daarom ook maar weinig tijd voor bewegen. Om toch de nodige beweging te krijgen heb ik een soort dagelijkse routine gemaakt. Ik krijg vaak de vraag hoe zo’n ochtendroutine er bij mij uitziet dus hierbij een gemiddelde morgen uit mijn leventje.

Mijn ochtendroutine

5:00
Het klinkt misschien wat extreem maar ik sta vrijwel elke dag om 5:00 op. Het eerste uur van de dag besteed ik aan Me- Myself and I. Ik sluip mijn bed uit, trek mijn sportbroek en loopschoenen aan, neem nog even snel een glas gekookt water (gemengd met koud natuurlijk) en ga naar buiten. Dan loop ik voor ongeveer 20 minuten met flink de pas erin.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Do-In oefeningen

Als ik thuis kom zet ik de tv aan en ga ik op YouTube een Yin Yoga of Do-In les volgen. Do-In is een oosterse bewegingsleer, het lijkt op yoga maar het is het niet. Het zijn onder andere stretch oefeningen voor je chi/energie te activeren, maar ook klopoefeningen en er wordt gefocust op je ademhaling.

Zoals ik al in de titel vermeld, ik ben dus echt geen fitgirl. Eerder andersom, want ik ben zo stijf als een hark. Maar deze oefeningen kan iedereen doen, heerlijk op je eigen tempo in je warme woonkamer. Je kan hier 3 video’s van Lilian vinden, ik doe het liefste de video die hier getoond worden.

Ze heeft ook een aantal boeken gemaakt waar je met foto’s de oefeningen kunt bekijken en waar nog wat meer uitleg instaat.

Na de oefeningen ga ik vaak nog even wat lezen. Ik lees 3 soorten boeken, afhankelijk van mijn stemming: marketing boeken want ik ben gek op nieuwe dingen leren, spirituele boeken om mijn geest te voeden en fictie boeken om gewoon lekker te ontspannen. Overdag lijkt er altijd wel iets te zijn waardoor het lezen erbij inschiet maar ’s morgens vroeg is het voor mij een perfect moment om even te lezen. Het idee om zo vroeg de dag te beginnen heb ik opgedaan via dit boek.

6:00
Ik maak mijn oudste zoon wakker want die zit op een school waarvoor ie om 7:00 in de trein moet zitten… Best fijn om zo vroeg in de ochtend met 1 kind  door te brengen. Ik maak intussen de lunchpakketten klaar (gewoon omdat ik dat leuk vind om te doen, ik weet dat ze dat best zelf kunnen) en ruim de vaatwasser leeg. Omdat ik het belangrijk vind om er even speciaal voor hem te zijn, ga ik bij hem zitten als hij eet. Meteen een goed moment om de tandenstokers erbij te pakken! Mijn tandarts gaf me vaak op mijn kop dat ik meer moest stokeren. Nu ik het heb ingebouwd in mijn ochtendroutine gaat het super! Hij racet om 6:45 de deur uit en dan ga ik zelf de douche in.

7:00
Het volgende kind gaat eruit en we ontbijten samen. Ik rommel daarna wat om hem heen en gooi er een was in. Ik probeer altijd 1 huishoudelijke taak af te werken. Dit is net zoiets als met lezen, als ik eenmaal in mijn werkmodus zit achter de computer dan schiet het huishouden erbij in. Daarom zorg ik ervoor dat ik voor half 9 de boel heb rechtgetrokken.

Ik zet meteen al mijn taken voor deze dag op papier zodat ik tijdens mijn werk productief bezig kan zijn en niet afdwaal op Facebook.

8:30 
Zo, nummer twee is ook naar school dus mijn werkdag begint! Op de dagen dat ik thuis werk bestaat mijn dag uit mail- en Facebookberichten beantwoorden, nieuwe recepten uitwerken, foto’s bewerken, to-do lijstjes afwerken etc. etc.

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

Bewaren

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken